Eiendomskatt – kommunal hvilepute?

Eiendomskatt - kommunal hvilepute?

Eiendomskatt - kommunal hvilepute? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Øyer Høyre mener kommunne ikke er avhengige av eiendomsskatten for å levere gode tjenester. Mange kommuner har ikke eiendomsskatt og klarer seg fint.

Vi bruker nesten en halv milliard for å drifte kommunen vår i dag. 38 millioner av dette kommer fra eiendomskatten. Alle kommuner får overført penger fra staten for å drifte primærtjenestene. Så hvorfor er vi blitt så avhengige av inntektene fra eiendomsskatten?

Vi vet jo selvsagt at vi ikke kan slette eiendomsskatten med et pennestrøk på neste års budsjett. Utfasing av denne svært usosiale skatten må skje gradvis, med mål om fjerning på sikt.

Kommunen må og bør kunne effektivisere kommunens drift. Vi vil redusere eiendomsskatten gradvis gjennom en kritisk gjennomgang av budsjettene framover, en gjennomgang av kommunale eiendommer med tanke på salg, og redusere/ fase ut ikke lovpålagte tjenester.

Beskatning av eiendom er en dobbeltbeskatning. Når man kjøper bolig så gjøres det med allerede beskattede midler. I tillegg inngår boligen som en del av grunnlaget for formueskatt.
Men eiendomsskatten rammer også næringslivet i kommunen. Reduksjon og fjerning av eiendomsskatt vil gi høyere lønnsomhet for bedriftene som igjen gir bedre vilkår for nyskapning og innovasjon. Øyer Høyre mener dette vil gjøre Øyer kommune attraktivt for flere innbyggere som igjen vil øke skatteinntekter og overføringer fra staten.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags