Gå til sidens hovedinnhold

Eieren av Optun har hele bygda bak seg!

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det er med vantro vi leser i GD at lokale og regionale myndigheter vil pålegge eieren av Optun i Musdal å rive den flotte garasjen han har satt opp. Det burde da ikke være nødvendig å bruke så mye tid og ressurser på denne saken. Politikerne har da sannelig viktigere saker å ta seg av. Det kan vel være på sin plass med ei bot for manglende søknad, men å kreve garasjen revet er å gå langt over streken, det er ren galskap!

At bygget er noen kvadratmeter for stort ifølge arealplanen, har da ingen betydning her. Stedet ligger helt i skogkanten øverst i Musdal, det er omtrent 400 meter til nærmeste nabo, og det er bare to naboer som har direkte utsikt mot eiendommen. Stedet hørte tidligere til en landbrukseiendom, men ble skilt ut som egen tomt for noen år tilbake.

Hadde det fortsatt vært en landbrukseiendom, ville størrelsen vært helt innafor regeverket. Og bygget er ikke til sjenanse for noen, snarere tvert i mot. Det er et flott bygg som ikke ruver i terrenget i det hele tatt, og det er bygd i samme stil som hovedbygningen. I sterk kontrast til det gamle, høye annekset som sto der før. Saksbehandleren i fylkeskommunen som uttaler at garasjen virker svært dominerende har tydeligvis ikke vært her og sett stedet med egne øyne.

Når det gjelder frykten for at en dispensasjon kan gi anklager om forskjellsbehandling ved senere saker, så må beliggenheten være svært avgjørende i slike tilfeller. Hadde dette vært i et tett bebygd område, så ville nok også denne saken stilt seg annerledes. Men vi bor i det en kan kalle "grisgrendt strøk", og vi må være glad for at yngre folk har pågangsmot nok til å kjøpe slike eiendommer med tanke på å bosette seg der. Vi har nok av fraflyttede eiendommer her i grenda, og Optun kunne fort blitt et nytt tilskudd på denne lista hvis ikke Andreas hadde kommet med ungdommelig pågangsmot og reddet stedet.

Vi oppfordrer politikerne som skal avgjøre saken om å bruke hodet og lytte til lokalbefolkningen. Eieren av Optun har hele bygda bak seg!

Bygde garasje på 200 kvadrat – nå må den trolig rives: – En krevende sak

Unni og Per Atle Nustad
Tora Kristin og Ola Frøyse

På Galtrudbygda og Musdal sine vegne