Eksamen er en gylden mulighet for elevene

EKSAMEN: Samfunnet er langt mere forberedt og rustet til å gjennomføre eksamen, i motsetning til i fjor. Vi har nå mer forutsetninger for å planlegge og lage alternative løsninger, skriver Mari Rolstad (H) og Kajsa Kirkhus (V).

EKSAMEN: Samfunnet er langt mere forberedt og rustet til å gjennomføre eksamen, i motsetning til i fjor. Vi har nå mer forutsetninger for å planlegge og lage alternative løsninger, skriver Mari Rolstad (H) og Kajsa Kirkhus (V). Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Eksamen er en viktig del av elevenes vurderingsgrunnlag. Kunnskapsminister Guri Melby varslet for en stund siden at det blir eksamen i år. Det er vi takknemlig for.

Ja, eksamen skaper mye stress og eksamenstiden er en utfordrende periode, men det er dette som bidrar til å holde hjulene i gang for elevene gjennom hele året.

Elevorganisasjonen ønsker å avlyse eksamen på grunnlag av den ekstraordinære situasjonen vi har vært og er i. Undervisningen har for mange vært utfordrende. Det er ingen hemmelighet at det er vanskeligere å holde fokuset oppe på teams enn i klasserommet.

Det er derfor vi må gi elevene en mulighet til å hente seg inn igjen, og det er nettopp det eksamen legger til rette for.

Uavhengig om man har hatt hjemmeundervisning eller vært på skolen, er eksamen alltid en gylden mulighet til å få en god karakter. Eksamen er en siste mulighet til å hente seg inn igjen. Det kan selvfølgelig gå begge veier, men vi mener det likevel blir urimelig å frata elevene denne muligheten.

Mange elever og studenter har aldri hatt eksamen før, grunnet fjorårets avlysning. Studiespesialisering skal forberede eleven til vegen videre, som for mange er høyere utdanning. Høyere utdanning handler i høy grad om egenstudie og eksamen, derfor blir det utfordrende for mange elever dersom eksamen skulle blitt avlyst.

Som Gjertrud Norddal og Edward Glorud Sveen skriver i GD 6. januar, er samfunnet langt mere forberedt og rustet til å gjennomføre eksamen, i motsetning til i fjor. Vi har nå mer forutsetninger for å planlegge og lage alternative løsninger.

Eksamen har stor betydning for veien videre, og en gylden mulighet for elevene. Vi sier derfor tydelig ja til eksamen.

Kajsa Kirkhus, 1. nestleder Innlandet Unge Venstre
Mari Rolstad, leder Høyres Studenter Innlandet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags