18.10 mandag kveld fikk politiet melding om en knivstikking i et leilighetskompleks på Otta. De ankom stedet 18.24, og like etter bekreftet en lege at to personer var drept. I en pressemelding skriver politiet at de avdøde er et ektepar født i henholdsvis 1934 og 1939. Siktede er en mann født i 1977.

– Så langt politiet er kjent med er det ingen familiær relasjon mellom de drepte og siktede, men de bor i samme nabolag.

Lokalt politi sammen med tilleggsressurser fra Innlandet politidistrikt og Kripos jobber på stedet. Det er også gjennomført flere vitneavhør i løpet av natten.

– Siktede er ikke avhørt. Politiet arbeider med å få avklart et tidspunkt for avhør av siktede med helsevesenet, men antar at vi kan avhøre siktete i morgen onsdag, skriver de videre.

Siktede er etter et fengslingsmøte i Østre Innlandet tingrett tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

Området der drapene har skjedd vil være sperret til politiet er ferdig med sitt arbeid. Enkelte beboere i området har ikke kunnet returnere til leilighetene sine på grunn av åstedsarbeidet og enkelte har ønsket å forbli på hotell inntil videre, fortsetter politiet i pressemeldingen. Det antas at sperringene oppheves i løpet av tirsdag kveld.