Eldre og boliger i Sel

TILBUD TIL ELDRE: Otta sentrum - hvor kan det bygges mindre og rimeligere leiligheter, spør innsenderen. Foto: Torbjørn Olsen

TILBUD TIL ELDRE: Otta sentrum - hvor kan det bygges mindre og rimeligere leiligheter, spør innsenderen. Foto: Torbjørn Olsen Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Jeg er en av de stadig flere eldre i samfunnet, og jeg har sagt ja til å stå på Sel Arbeiderpartis liste for høstens valg. Jeg har vært med i Sel- og Oppland fylkeskommunes eldreråd en tid, og blitt opptatt av eldrepolitikk.

Jeg tror at det er viktig at vi som er eldre planlegger hvordan vi best kan klare oss selv så lenge som mulig. Det er slik at med så mange eldre som det vil bli framover, vil vi måtte bo hjemme så lenge som mulig. Institusjonsplassene vil bli til de som absolutt ikke kan bo hjemme.

Da bør vi tenke på om vi bor sånn at vi kan komme på butikk og aktiviteter selv om sertifikatet kan ryke etter fylte 80 år, og vi kanskje blir avhengige av rullator. Har vi noen i nærområdet som vil hjelpe oss med handel o.l.?

Kan vi fortsatt bo der vi bor? Har vi råd til å bo andre steder?

Her i Sel er det blitt bygd mange flotte leiligheter i senere år, med rullatoravstand til det meste.

Problemet er prisen på ny leilighet i forhold til hva du får igjen for huset ditt. Med redusert kjøpekraft i flere år og stigende priser, er en slik leilighet uoppnåelig for mange enslige pensjonister. Om en skulle få et lån, gir ikke inntekten rom for å kunne betale avdrag og renter.

Jeg har sett at det er planer om bygging av leiligheter både på Shelltomten og på tomten til gamle Otta skole, dette er ypperlig beliggenhet, og kanskje de siste med rullatoravstand til det meste.

De som planlegger leilighetene bør tenke på at det er mange eldre som ikke har bruk for så store/fine leiligheter. Det viktigste er sentral beliggenhet, og at prisen ikke blir for høy. Dette gjelder også for andre som har problem med å komme inn på boligmarkedet.

Ser at de som allerede har en sentral bolig, lever aktive og sosiale liv, som også gjør at de klarer seg selv mye lengre.

De som ønsker å bo der de alltid har bodd, må selvfølgelig få anledning til det.

Så får vi håpe at det nye Innlandet fylke setter av nok midler, slik at alle som kvalifiserer til TT-kort, kan få det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags