Elever fra NTG Lillehammer involvert i trafikkulykke i Sogn og Fjordane

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Fredag ettermiddag var tre biler og i alt ni personer involvert i en trafikkulykke ved Bergheimsvatnet på E39 i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane. Blant disse var en personbil med fire elever og en lærer ved NTG Lillehammer.

– Vi fikk beskjed omtrent med det samme ulykken hadde skjedd. Og ut ifra de opplysningene vi har, så har det etter forholdene gått bra med alle sammen, sier rektor ved NTG Lillehammer, Kjell Arne Steira.

Totalt åtte personer ble kjørt til sykehus etter ulykken. En av NTG-elevene blir liggende til observasjon til lørdag morgen.

De fire elevene var på veg til et skirenn i Jølster.Alle pårørende samt de ansatte ved skolen er varslet.

Kollisjonen skjedde i ei 80-sone, og alle de tre bilene som var involvert fikk store materielle skader. Politiets innsatsleder på stedet, Lars Henrik Gimmestad, sier til avisen Firda at det var svært glatt på ulykkesstedet.

– Det er klink is her. Jeg hadde mer enn nok med å holde meg på beina da jeg gikk ut av bilen. Det er vanvittig glatt, sa Gimmestad til avisen like etter ulykken skjedde.

Etter ulykken gjorde politiet tekniske undersøkelser på stedet og dirigerte trafikken forbi ulykkesstedet. Veien ble åpnet i 22-tiden fredag kveld.

Hovedredningssentralen Sør-Norge meldte først at de sendte et redningshelikopter til ulykkesstedet, men det returnerte til Florø da det ikke var behov for det, melder NRK.

Artikkeltags