130 utøvere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island møtes i helgen på Lillehammer for å konkurrere om tittelen som nordisk mester.

Arrangementet sendes på GD.no.

Det er 38 norske utøvere, blant dem Elise Frantzen Olsen fra Lillehammer, som er på utviklingslandslaget.

Led klatring er en av tre disiplinene i klatring som det går an å konkurrere i. Disiplinen går ut på å sikre deg selv oppover veggen etter hvert som du klatrer oppover. Den beste klatreren er den som kommer høyest opp i veggen. De to andre disiplinene er speed og buldring.

Både kvalifiseringen på lørdag og søndagens finale er det mulig å se direkte på Tyrili klatresenter eller her på GD.no.

Det blir også en rekke utendørsaktiviteter.

Av utøvere

Ungdommer fra NTG klatring og Lillehammer klatreklubb har sentrale roller i organisasjonskomiteen under mottoet «Av utøvere for utøvere»

– Vi aktive utøvere synes det har vært fint og lærerikt å være med på å arrangere konkurransen. Vi kjenner idretten godt og kan lage noe som er ekstra tilpasset utøvere utfra erfaringer fra tidligere konkurranser, sier organisasjonskomiteen, som består av Inga Aarhus, Elise Franzen Olsen, Anne Ackre, Marte Aarskog, Sigrid Randen Hatløy, Ina Svarverud, Inger Hauklien, Emma Steinstad, Mikkel Lindstad, Jens Lindstad, Gaute Olsen og Ingunn Rønningen Kleven.

– Det har vært fint å skape noe sammen på tvers av enheter. Samarbeidet med Tyrili, aktive utøvere, studenter fra høyskolen (HiNN) og Tyrili klatring, har vært både spennende og lærerikt. Det er fint å få et internasjonalt arrangement på CV-en, og vi tenker alle jobbingen er verdt det.

Komiteen forteller at det har vært vanskelig å få tak i sponsorer og at det stadig dukker opp små utfordringer. Nå er det oppblussing av korona de er mest bekymret for.

– Det er viktig for oss å ta forhåndsregler. Alle norske utøvere oppfordres til å teste seg, utenlandske utøvere må teste seg når de ankommer Norge. Vi oppfordrer alle til å holde seg hjemme dersom de er syke.