Elverum ble hakket for små mot Flensburg i Håkons Hall

Foto:

(Elverum-Flensburg-Handewitt 28-34) Alexander Blonz var fargeklatten i det som ble en heller blek Elverum-forestilling mot Flensburg-Handewitt foran 9.312 tilskuere i Håkons Hall lørdag.

DEL

(Østlendingen) Det så lyst ut i 35 minutter, men så var det også slutt for Elverum mot Flensburg-Handewitt.

For mange trodde nok Elverum var i posisjon til å gjøre det helt store, da Magnus Fredriksen sendte hjemmelaget i ledelsen på stillingen 17-16 få minutter ut i 2. omgang.

Midtbacken leverte en forrykende start på omgangen – men til liten nytte.

Men i stedet reiste den tyske kjempen seg, og ga Elverum en sjeldent ubehagelig håndball-leksjon foran 9.312 tilskuere i OL-arenaen Håkons Hall.

For fra det 35. til det 42. minutt, fikk Elverum ettertrykkelig juling fra alle tenkelige vinkler – og gikk fra å lede med ett, til å ligge under med seks. Og da var det i grunn kjørt.

Dermed ryker også etter alt å dømme drømmen om avansement fra gruppe A. Elverum har så langt skrapet sammen tre poeng, mens Celje som ligger på plassen foran – har seks poeng, og tre kamper igjen å spille.

Det er ikke et fordelaktig mattestykke for Alexander Blonz & co.

Slik var kampens gang

Først etter tre minutter ble det første målet i kampen satt, og det var den tuske veteranen Holger Glandorf som fikk ærene av å starte håndballfesten på Lillehammer.

Gøran Johannesen fikk satt inn bortelagets andre scoring etter å ha slitt med å komme forbi en heltent Endre Langaas de første minuttene.

Reduseringen til Elverum kom ved Lukas Sandell etter 4.20

Det kommer et mål til Elverum ved Endre Langaas, før Flensburg tar et lite grep om kampen og går opp i en 2-5 ledelse, i det Rasmus Boysen har gått ut med en tominutter.

Kampen går litt frem og tilbake før Elverum setter igang med dagens første innhenting. Tre kjappe scoringer fra Langaas, Sigvaldi Gudjonsson og Alexander Blonz gir 7-7 etter 16.40. på straffe.

Straffen kommer etter at Flensburg kaptein Jim Gottfridsson skyter Boysen i ansiktet, Thorsten Fries oppfatter situasjonen kjapt og sender Blonz på kontring. Han blir felt og sender samtidig Marius Steinhauser ut med to-minutter.

Strålende i undertall

Bortelaget spiller et strålende undertall, og kommer seg gjennom de to minuttene med en 7-8 ledelse etter mål av Gottfriddsson.

Lagene fortsetter å følge hverandre som skygger de neste minuttene, før Elverum får enda et forsøk i overtall, da Jacob Heinl blir sent på benken i to minutter ette 20.35.

Igjen varter tyskerne opp med strålende undertallsspill og kommer seg gjennom med et mål i hver retning av Johannesen og Blonz, som med det setter sitt tredje for kvelden.

Like etter svarer landslagskollega Johannessen med sitt femte i aften, og stillingen er 10-12 til Handewitt.

Etter drøye 24 minutter spill tar Flensburg timeout på stillingen 10-14. Det spørs om det ikke var det lureste trener Mark Bult kunne gjort.

For guttene fra de dype skoger brukte timeouten godt, og setter i gang omgangens andre opphenting.

Sandell og Blonz setter en kasse hver, før Magnus Jøndal tegner seg på målscorer-lista etter 28 minutter.

Endre Langaas, som var kampens gigant de første 15, setter sin tredje scoring, like før Sigvaldi gir Elverum 14-15 etter 29.15, med omgangens siste scoring.

2.omgang

Den andre omgangen starter med et brak, og Fredriksen setter inn utligningen til 15-15 allerede etter 25 sekunders spill. Deretter kommer målene tett som haggl.

Gudjonsson, Blonz og Fredriksen setter ballen for Elverum, mens Steinhauser og Johannesen gjør det samme for Flensburg gir 18-17 til Elverum etter tre minutter i andre omgang.

Elverum leder for første gang i kampen!

Rett etter Michal Jurecki har gitt Flensburg ledelsen igjen fortsetter Fredriksen storspillet i andre omgang og setter sitt tredje til 19-19 etter fem minutter.

Fem bekmørke minutter

De neste fem minuttene skulle vise seg å bli bekmørke for hjemmelaget.

Fem kjappe scoringer fra tyskerne gjør at Elverum ligger fem mål bak etter drøye ti minutter, og Michael Apelgren må legge timeout-kortet.

Elverum skjerpet seg litt de neste minuttene, med en strålende Magnus Fredriksen i spissen.

Men de regjerende tyske mesterne fra de siste to sesongene skulle vise seg å bli noen nummer for store.

Tyskerne fosser videre og utnytter hver eneste feil Elverum gjør, og kommer opp i en 30-21 ledelse.

Og selv om Elverums landslagsspiller Alexander Blonz gjør en kjempekamp og setter sin åttende for kvelden fra straffemerket etter snaue 20 minutter til 23-31.

Bortelaget fortsetter storspillet, og Elverum klarer aldri å komme helt inn i kampen igjen, uten at støtten fra publikum blir noe dårligere.

Ingenting går på skinner, og det blir gjort store endringer på sjueren ute på banen. Spillere som Didrik Linderud, Jonas Burud og Tobias Grøndahl får noen velfortjente minutter på parketten.

Burud får at på til tegnet seg på scoringslisten etter 21.20 da han reduserer til 24-33 etter 21.20.

Herifra og ut tar Elverum tak i kampen igjen, da tyskerne ser ut til å være fornøyd med seieren allerede.

Tobias Grøndahl ville ikke være noe dårligere enn Burud og setter kampens siste mål med en herlig lobb etter vakkert spill.

Det holdt imidlertid ikke mot tyskerne som ble noen nummer for store i Håkons Hall.

Kampen endte 28-34.

Østlendingen kommer tilbake med mer.

Her presenteres Elverums nyeste spiller foran VIP-gjestene i Håkons Hall

Artikkeltags