Gå til sidens hovedinnhold

Emma Brumoen nummer ti i europacupen

Gausdalsjenta Emma Brumoen ble nummer ti i monobob, da Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund arrangerte europacup på Lillehammer i helgen.

Sist helg var utøvere fra 25 land samlet på Lillehammer for å konkurrere i bob og skeleton i europacupen. Arrangementet var sesongens første internasjonale konkurranse for bob- og skeleton-utøverne.

I løpet av konkurransedagene ble det gjennomført fire konkurranser for skeleton og åtte konkurranser innen bob.

Gausdalsjenta Emma Brumoen kom på tiendeplass i begge monobob-konkurransene. I forkant av konkurransen har hun slitt med en vond arm, men likevel satte hun personlig startrekord i løpet av helgen. Brumoen debuterte også i 2-er bob i Lillehammer Olympiske bob- og akebane, sammen med Helga Marie Kveseth.

For Brumoen fortsetter sesongen med europacup i Winterberg. På samme sted vil det også være verdenscup i desember.

Det var ikke bare Brumoen som satte personlig rekord under konkurransen. Arrangøren melder om flere banerekorder gjennom helgen. Konkurransen var også den første på vegen mot å finne formen og godfølelsen inn mot Beijing-OL i februar neste år.

Arrangementet på Lillehammer, inkludert trening, pågikk i hele 16 dager.

– Hele bob-familien hadde flotte dager med trening og løp i bob- og akebanen på Lillehammer. De var begeistret for å være tilbake i denne fine banen og for å jobbe med de lokale arrangørene som er lidenskapelige og legger mye innsats for å være vertskap for vårt arrangement. Denne gangen var det åpning av Europa Cup-sesongen og vi gleder oss til å komme til Lillehammer med IBSF World Cup en dag, sa jurypresidenten for bobkonkurransen, Gatis Gūts fra Latvia.