En person er siktet for drap etter brannen i Moelv

DØDSBRANNEN: I ruinene etter brannen fant politiet to døde menn.

DØDSBRANNEN: I ruinene etter brannen fant politiet to døde menn.

Politiet har tatt ut siktelse mot en av de to personene som ble funnet omkommet etter brannen i næringsbygget i Moelv 30. september. Det skriver Politiet i Innlandet i en pressemelding fredag.

DEL

– Etter en bred og grundig etterforskning i saken, er politiets hovedteori nå at vi står overfor et drap og et selvdrap.

Har tatt ut siktelse

– Politiet har tatt ut siktelse mot personen som arbeidet på stedet. Personen er siktet for å ha drept personen som tidligere ble meldt savnet fra Gjøvik. Siktelsen var nødvendig å ta ut for å kunne gjennomføre nødvendige undersøkelser. Dette gjøres selv om antatt gjerningsperson er død.

Ifølge pressemeldingen viser den foreløpige obduksjonsrapporten av den savnede personen fra Gjøvik, at vedkommende ikke døde som følge av brannen i bygget. Rapporten viser at personen også var påført skader som ikke er forenlig med brannskader.

Ønsker ikke å kommentere drap

Politiet mener ut fra funn i etterforskningen at drapet har skjedd et annet sted enn i næringsbygget i Moelv. Politiet ønsker ikke på dette tidspunktet å kommentere hvor dette stedet er.

Det er fortsatt flere ubesvarte spørsmål i saken, og etterforskningen vil pågå videre. Noe av etterforskningen vil forsøke å finne svar på hvordan brannen i næringsbygget startet. Politiet mistenker at det er snakk om flere arnesteder.

Pågående konflikt

Begge de to personene var bosatt i Gjøvik og de to var bekjente. Politiet tror motivet kan ha en sammenheng med en konflikt mellom de to personene. Det er for tidlig å gå noe nærmere inn på hva denne konflikten besto i.

De pårørende i saken er orientert om innholdet i politiets pressemelding. De formidler via politiet at de ønsker ro og at de ikke kontaktes av mediene.

Brannstedet i Moelv.

Brannstedet i Moelv. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken