En trist historie fra Espedalen

REISELIV: Leilighetssalget hos Espedalen Fjellstue er også et trist kapittel i norsk reiselivshistorie.

REISELIV: Leilighetssalget hos Espedalen Fjellstue er også et trist kapittel i norsk reiselivshistorie. Foto:

DEL

gd mener 
Egen leilighet i Jotunheimens forgård, det høres forlokkende ut. Det er ikke rart at tretten kjøpere slo til for å sikre seg en leilighet i flotte Espedalen. Men drømmen om en fritidsleilighet har blitt et mareritt for kjøperne.

De tretten som har kjøpt leilighet trodde de fikk et rom med adgang til en hel fjellstue. Nå sitter de igjen kun med tilgang til en liten TV-stue og inngang fra en bakdør i kjelleren. De har også fått beskjed om at de kun kan bruke rommene sine tre måneder i året. Slikt er ikke greit.

Reiselivet trenger profesjonelle aktører som ikke bare skal tjene raske penger

Historien fra Jotunheimens forgård handler ikke bare om leiligheter som ikke ble det salgsreklamen ga inntrykk av. Dette er også en historie om utviklingen av norsk reiseliv. Espedalen var lenge et ettertraktet reisemål med flere fjellstuer og hotell. Espedalen Fjellstue hadde hatt flere vanskelige år. Det hele endte i tvangssalg og firmaet som nå heter Tinde Utvikling AS slo til. Umiddelbart etter kjøpet, seksjonerte de, med godkjenning fra politikerne i Sør-Fron kommune, hele bygningsmassen, med mål om å selge fjellstua i smått. Alle leilighetene ble derimot ikke solgt, og Tinde solgte deler av fjellstua videre.

Tilbake sitter kjøperne av leilighetene med en ny eier og nye innskrenkinger. Åtte kjøpere går til søksmål mot Tinde fordi de mener firmaet ikke har forholdt seg til avtalene som lå til grunn for salget. Tinde mener de ikke har noe ansvar. Leilighetseierne kan i beste fall få kjøpet hevet, men likevel har historien fra Jotunheimes forgård ingen lystig slutt. Det anerkjente hyttefirmaet Tinde risikerer en ripe i lakken og de nye firmaene som skal sikre videre drift fortsetter med alt annet enn blanke ark.

Espedalen trenger varme og attraktive senger. Reiselivet trenger profesjonelle aktører som ikke bare skal tjene raske penger. Reiselivet trenger også kommuner som legger grunnlag for et velfungerende og framtidsretta reiseliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags