En trist start for Innlandet

KONFLIKT: Innlandet Aps mektige radarpar, leder Anita Ihle Steen og nestleder Rune Støstad, viker unna og åpner for kamp mellom Oppland og Hedmark.

KONFLIKT: Innlandet Aps mektige radarpar, leder Anita Ihle Steen og nestleder Rune Støstad, viker unna og åpner for kamp mellom Oppland og Hedmark.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER 
Erklæringene om raushet ble borte. Hedmark fylkesting vil på fallrepet av sitt arbeid formalisere et vedtak som tapper den nye Innlandet fylkeskommune for svært mange Eidsiva-millioner. Innlandsregionens ambisjoner om å være et slagkraftig lokomotiv for utviklingsarbeid, svekkes.

Partileder Anita Ihle Steen i Innlandet Ap har veket unna. Hun leder et fylkesparti som opptrer med to ulike fraksjoner. Fylkeslederen og hennes styre har verken tort eller evnet å forene Ap-politikerne til fellesskap i den klart viktigste saken partiet har i den nye fylkesregionen.

Hedmark fylkesting oppretter et selskap som skal forvalte 300 millioner kroner til fordeling til berørte kommuner i Hedmark. Hedmarkingene oppfatter dette som rettferdig. I Oppland sitter påtroppende fylkesordfører Even A. Hagen som en frustrert og bekymret politisk leder. For hva slags politisk samarbeidskultur er det han skal stå i spissen for?

Det er synd Innlandet bidrar til å svekke seg selv i startfasen

Heller ikke Sp eller Høyre har grunn til å være stolte. Partienes ledere i Oppland beklager det som skjer. Uten betydning. En trussel fra Opplands side om å holde «egne» verdier unna kan bli møtt med ytterligere opptrapping fra Hedmark. Hvor er dialogkompetansen blitt av?

Det er innbyggerne i Innlandet og nye Innlandet fylkeskommune som blir taperne gjennom «sikring av egne legitime interesser» i Hedmark. Dette kommer i tillegg til at Regjeringen svekker den nye fylkeskommunen med reduserte overføringer.

Regioner, kommuner og innbyggere vil i neste om gang med økt styrke stille spørsmål om hva fylkeskommunen skal være til for. Slik Regjeringen lenge har gjort. Da er det synd Innlandet bidrar til å svekke seg selv i startfasen.

Hedmark gjemmer unna flere hundre kraftmillioner til eget bruk: - Svært ødeleggende for samarbeidet, sier fylkesordføreren


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags