En trist start for Innlandet

KONFLIKT: Innlandet Aps mektige radarpar, leder Anita Ihle Steen og nestleder Rune Støstad, viker unna og åpner for kamp mellom Oppland og Hedmark.

KONFLIKT: Innlandet Aps mektige radarpar, leder Anita Ihle Steen og nestleder Rune Støstad, viker unna og åpner for kamp mellom Oppland og Hedmark.

DEL

GD MENER
Erklæringene om raushet ble borte. Hedmark fylkesting vil på fallrepet av sitt arbeid formalisere et vedtak som tapper den nye Innlandet fylkeskommune for svært mange Eidsiva-millioner. Innlandsregionens ambisjoner om å være et slagkraftig lokomotiv for utviklingsarbeid, svekkes.

Partileder Anita Ihle Steen i Innlandet Ap har veket unna. Hun leder et fylkesparti som opptrer med to ulike fraksjoner. Fylkeslederen og hennes styre har verken tort eller evnet å forene Ap-politikerne til fellesskap i den klart viktigste saken partiet har i den nye fylkesregionen.

Hedmark fylkesting oppretter et selskap som skal forvalte 300 millioner kroner til fordeling til berørte kommuner i Hedmark. Hedmarkingene oppfatter dette som rettferdig. I Oppland sitter påtroppende fylkesordfører Even A. Hagen som en frustrert og bekymret politisk leder. For hva slags politisk samarbeidskultur er det han skal stå i spissen for?

Det er synd Innlandet bidrar til å svekke seg selv i startfasen

Heller ikke Sp eller Høyre har grunn til å være stolte. Partienes ledere i Oppland beklager det som skjer. Uten betydning. En trussel fra Opplands side om å holde «egne» verdier unna kan bli møtt med ytterligere opptrapping fra Hedmark. Hvor er dialogkompetansen blitt av?

Det er innbyggerne i Innlandet og nye Innlandet fylkeskommune som blir taperne gjennom «sikring av egne legitime interesser» i Hedmark. Dette kommer i tillegg til at Regjeringen svekker den nye fylkeskommunen med reduserte overføringer.

Regioner, kommuner og innbyggere vil i neste om gang med økt styrke stille spørsmål om hva fylkeskommunen skal være til for. Slik Regjeringen lenge har gjort. Da er det synd Innlandet bidrar til å svekke seg selv i startfasen.

Hedmark gjemmer unna flere hundre kraftmillioner til eget bruk: - Svært ødeleggende for samarbeidet, sier fylkesordføreren


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags