Gå til sidens hovedinnhold

Er samarbeid mulig?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Takk til Odd Stensrud for et viktig innlegg! Vi må ha balanse mellom verdiskaping, sysselsettingsvekst og klimanøytralitet. Vi må ha balanse mellom brukerne av fjellet.

Har du råd til ei hytte i området, har du også råd til å betale et tidssvarende årlig beløp for løyper, stier, merking og brøyting.

Vi kan ikke best alene. Næringsråd og kommuner snakker om samarbeid på tvers i regionen. Men veldig få har erfaringer /tør satse på samarbeid. Bredt samarbeid i næringsplan, kommunal- og regionalplan for Gudbrandsdalen – også dialog og ansvarsfordeling og samarbeidsplaner – med etablerte og framtidige hytteeiere.

Klimamessig kunne vi for eksempel innføre at alle hyttefelt og større bygg skulle ha jordvarmeanlegg. Det vil bety mye for verdiskaping, sysselsettingsvekst og klimanøytralitet, men også som framtidssignal til tilreisende.

Ja, samarbeid er mulig, men vi har lang vei og gå. Agder så vel som Trondheim har kommet mye lenger enn oss ...

La oss brette opp ermene – sammen!

Jan Bjørke, Øyer, daglig leder, Hornsjø Fjellhotell

En kan ikke fortsette med kun å skumme toppen av et brennhett hyttemarked uten å sikre at en større andel av verdiene pløyes tilbake i fjellet og i bygda