Gå til sidens hovedinnhold

Er vi lungepasienter en pariakaste?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor i all verden går det ikke an å høre på de som har erfaringen og kompetansen på lungesykdommer, i stedet for å kjøre et løp som ikke gagner lungepasienter i det hele tatt?

Antall lungepasienter er stort. Granheim har, i alle fall de gangene jeg har vært det, hatt pasienter fra hele landet. Det sier vel sitt om kvaliteten. Hva har de å tilby pasientene ved å flytte dem til Lillehammer? Et oppstykket opphold som ikke har samme fasiliteter og muligheter til rehabilitering som Granheim har. Slik som svømmebasseng, treningssal og ikke minst område til å gå turer i, der det er frisk og ren luft.

Er vi lungepasienter en pariakaste som det ikke er så farlig med, enten vi lever eller dør? Ved å beholde Granheim hadde vi vært sikret trygge opphold og god rehabilitering ved hjelp av dyktige folk med lang og god erfaring med lungepasienter. Hvorfor ødelegge noe som virker og lage noe som i alle fall gir mange færre mulighet til god og trygg rehabilitering.

Ingrid Borgedal, Fåvang, lungepasient