Erkjennelsen av at egen tyngde ikke er i nærheten av nok, har for alvor satt seg i Lillehammer Ap

Samarbeid: De forlenger samarbeidet. Det er ikke sikkert seg er nok til å sikre makt etter valgt. F.v.: Mizanur Rahaman U(SV), Ingunn Trosholmen (Ap) og Terje Rønning (V).

Samarbeid: De forlenger samarbeidet. Det er ikke sikkert seg er nok til å sikre makt etter valgt. F.v.: Mizanur Rahaman U(SV), Ingunn Trosholmen (Ap) og Terje Rønning (V).

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 

Venstre, SV og Ap i Lillehammer fornyer det politiske samarbeidet. Partiene har laget noe som et stykke på veg er en styringsplattform for kommende kommunestyreperiode. Venstre og SV varsler også støtte til Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Ingunn Trosholmen.

Erkjennelsen av at egen tyngde ikke er i nærheten av nok, har for alvor satt seg i Lillehammer Arbeiderparti. Da er det en god strategi å lete fram saker som kan forene og samle et kommunestyreflertall etter valget, og det er åpenbart riktig å gjøre valgkampsaker av noen åpenbare utfordringer og konfliktsaker. Så som pengesluket i omsorgstjenestene, hva som skal tillates av utbygging og utvikling på Nordseter og i Gropmarka, og utvikling av næringsområder.

Det er likevel ikke slik at de tre samarbeidspartiene eliminerer spenningen knyttet til årets valg ved å snakke tydelig om alt de er enige om.

I valgmålingen for Lillehammer som ble gjennomført i mars, var Venstre helt ute av kommunestyret. Ap og SV vil heller ikke få flertall i kommunestyret alene dersom velgerne fordeler slik de gjorde i målingen. Ingunn Trosholmen kan dermed komme til å trenge støtte også fra Sp.

Hva Sp tenker om både ordførervalg og samarbeid om politikk er dermed ekstra spennende. Partiet har gjennom hele den perioden vi er på tur ut av vært meget kritisk til Ap og samarbeidspartiene. Samtidig er også avstanden til Høyre betydelig.

Sp vil trolig holde avstand til andre partiers kandidater gjennom hele valgkampen. For Ap blir det viktig å skape en dagsorden preget av saker der det er mulig å skape avstand mellom Sp og Høyre. Som for eksempel i debatten om jordvern i Nordre Ål. Det ligger an til å bli en spennende valgkamp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags