Gå til sidens hovedinnhold

Etter flere måneder åpner endelig den nye brua

Hellåa bru har kostet åtte millioner kroner.

Siden juni har fylkeskommunen bygget ny bru på fylkesvei 255 i Skåbu. Etter snaue fire måneders tid åpner brua for trafikk førstkommende fredag.

– Den nye brua er åtte meter bred mellom rekkverkene og blir lettere å kjøre inn på og ut av, særlig for større kjøretøy. Det er entreprenørfirmaet Rune Holt AS som har bygget Hellåa bru, sier byggeleder Lene Baastad i en pressemelding fra Innlandet fylkeskommune.

Den gamle brua på fylkesvegen var smal og tidvis var det trafikkork på stedet. I tillegg kunne brua by på problemer for større kjøretøy, ettersom den hadde en krapp sving. I forbindelse med byggingen av tunnelen på vegen for noen år siden ble den nye brua planlagt, men den gangen var det ikke nok penger til å bygge den.

Brua har kostet litt under åtte millioner kroner totalt.

I sommer og høst har omkjøringen gått via Åsvegen.

– Omkjøringa har stort sett gått greit. Vi har hatt noen problemer med lysregulering av trafikken på den lokale omkjøringsvegen, der mindre kjøretøy har kunnet kjøre. Men vi har ikke hatt uhell. Målet var å bli ferdig med omkjøring og ha nybrua klar før vinteren, og det har vi klart, sier Baastad.