Gå til sidens hovedinnhold

Faaberg med satsing: – Jentefotballen har ikke fått den oppmerksomheten den fortjener

Faaberg Fotball hever satsingen på jentefotball i klubben. Denne uken presenterte de et tilskudd som skal ta jentene mer på alvor.

– Det skjer mye bra i jentefotballen, og med dette ønsker vi å heve kvaliteten i klubben, sier Henning Brendstuen, daglig leder og sportssjef i Faaberg Fotball.

Denne uken ble tidligere utenlandsproff Kim Solberg engasjert som utviklingssjef for jentefotballen i Faaberg Fotball.

– Jentefotballen har ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Per i dag er ressursene fordelt likt mellom jentene og guttene i klubben, men jentene fortjener at vi legger enda bedre til rette. Med dette engasjementet vil spillerne få oppfølgingen de fortjener, og trenerne får en sparringpartner i jobben som legges ned hver eneste uke, sier Brendstuen.

– Naturlig del av samarbeidsavtalen

Solberg har spilt proff-fotball i Estland for Flora Tallinn og har aldersbestemte kamper med flagget på brystet. Han er engasjert i LFK som spillerutvikler i barne- og ungdomsfotballen, og det er samarbeidet mellom LFK og Faaberg Fotball som nå gir sistnevnte klubb muligheten til å engasjere en person som dedikerer seg til jentefotballen.

– Dette er en naturlig del av samarbeidsavtalen som klubbene har inngått, sier Solberg.

Vil heve kvaliteten i klubben

Faaberg Fotball har i dag rundt 100 registrerte jenter i klubben. Med ny utviklingssjef håper man å skape en arena enda flere ønsker å være del av, og heve kvaliteten på alt fra trening til miljø.

– Første oppgave blir å samle trådene og implementere sportsplan. Vi skal sette utvikling i høysete og ikke resultater. Et naturlig mål er også å beholde de spillerne som allerede er i klubben, samtidig som vi øker jenteandelen, sier Solberg.

De siste årene har flere spillere fra LFK tatt steget videre til større klubber og signert proffkontrakter. Modellen som har vært brukt er den samme som skal implementeres i jentefotballen på Faaberg.