Bli med og stem på årets ildsjel

Her er de nominerte til årets ildsjelpris.
Øverst f.v. funksjonærene i Friskis & Svettis, Ole Petter Rønningen.
Nederst f.v. Turid Thomassen, Falk Bakke og Oliver Bræin Furuli. Les mer om kandidatene lenger ned i artikkelen.

Her er de nominerte til årets ildsjelpris. Øverst f.v. funksjonærene i Friskis & Svettis, Ole Petter Rønningen. Nederst f.v. Turid Thomassen, Falk Bakke og Oliver Bræin Furuli. Les mer om kandidatene lenger ned i artikkelen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vær med og gi din stemme til den kandidaten du mener bør få Fakkelprisens ildsjelpris.

DEL

Ildsjelprisen deles ut lørdag 16. februar 2019, under Fakkelprisshowet i Håkons Hall. Vinneren får 10.000 kroner av GD og Lillehammer kommune, og pengene gis videre til et ideelt formål.

Gi din stemme til den kandidaten du synes fortjener hedersbetegnelsen Ildsjel. Avstemmingsskjema ligger nederst i artikkelen.

Det endelige valget av årets ildsjel foretas av en bredt sammensatt jury.

Frist for avstemmingen er 8. februar.

Les om kandidatene her:

Funksjonærene i Friskis&Svettis

Funksjonærene i Friski&Svettis gjør en stor frivillig innsats for å bidra til å få folk i aktivitet. Friskis&Svettis er et idrettslag tuftet på frivillighet. Funksjonærene er ofte med i mange år, både som instruktører/ledere, verter eller har styreroller. Noen har vært med i 26 år, helt siden starten. Motivasjonen er å gjøre noe for andre - å få folk opp fra sofaen, og være en bidragsyter til folkehelse. Gleden er å se svette og blide ansikter etter endt trening. Det er 120 funksjonærer i Friskis&Svettis Lillehammer som tilbyr 50 treningstimer hver uke. De vil ha tren-inger der folk bor. Nå er det tilbud på sju ulike steder: Lillehammer, Gausdal, Øyer, Tretten og Fåvang.

Ole Petter Rønningen

I 2018 markerte Ole Petter sitt 20. år som frivillig medarbeider i Faaberg Fotball klubb, hvor alt er basert på dugnad.  Han ble med da sønnen begynte i klubben, og han har også sittet som styremedlem.  Hovedoppgaven hans har i stor grad vært å ha hovedoversikt over klubbens materiell, noe han har hatt stålkontroll på. Han valgte også å fortsette sitt virke i klubben etter sønnen var ferdig, noe som de færreste velger å gjøre. I brakka i Søndre Sving har han kontoret sitt, og her har han god kontroll på stort og smått. Ole Petter sin innsats har hatt en uvurderlig verdi for Faaberg Fotball.

Turid Thomassen

Turid har et brennende engasjement for kulturfestivalene i Lillehammer. Hvert år er hun engasjert i både Litteraturfestivalen og Dølajazz. Som gruppeleder for festivalkontoret under Litteraturfestivalen sørger hun for at alle situasjoner blir håndtert. Alltid med knusende ro, og godt humør. Turid står på fra tidlig morgen til sen kveld, og tar ansvar for at regler følges og systemer fungerer. Hun sørger for at alle blir tatt godt i mot når de kommer. Hun støtter, hjelper og passer på andre frivillige. Hvert år tar hun en uke fri for å stille opp for Litteraturfestivalen i tillegg til alt øvrig frivillig arbeid gjennom året. Når Dølajazz-prosesjonen går gjennom byen under festivalen, er det Turid Thomassen som går i spissen og leder an.

Falk Bakke

Falk har jobbet frivillig med og for funksjonshemmede, både fysisk funksjonshemmede og utviklingshemmede, siden 1972 da datteren hans ble født. Områdene har vært idrett og musikk, og målsettingen har vært å skape mestringsarenaer for å bygge selvtillit og selvrespekt. Falk var drivkraften og styreleder i Utsiktsbakken Brassband (UBB) fra starten av i 1987 og har nå vært «lokomotivet» i UBB i 31 år. UBB har vært arrangør av korpsfestivaler for spesialkorps på Lillehammer 3 ganger, sist nå i 2018. Her har det vært opptil 400 deltagere, og Falk har organisert og ledet festivalene. Han har vært leder i Lillehammer Helsesportlag i ca. 20 år, og også vært trener i skigruppen i en årrekke.

Oliver Bræin Furuli

Oliver er en engasjert og trofast frivillig. Da han måtte legge opp som ski-løper, fikk han innblikk i frivilligheten. Siden 2014 har han vært en del av staben til World Cup Lillehammer. Tidlig og sent har du funnet Oliver snekrende og riggende på stadion. Med sin positive innstilling og sitt gode humør sier han alltid ja, og tar gjerne i et ekstra tak der det måtte trenges. Han er flink til å lede de mange frivillige han har ansvar for i løpet av helga. Motivasjonen for å prestere sammen med et team som brenner for de samme interesser og verdier, har vært avgjørende for hans engasjement.

Artikkeltags