Stem på årets ildsjel

De nominerte er med klokka fra øverst t.v.: Fåberg og Lillehammer historielag, Kristian Norlunde, Ingrid Skullerud, DNT Lillehammer, Alexander Eriksson.

De nominerte er med klokka fra øverst t.v.: Fåberg og Lillehammer historielag, Kristian Norlunde, Ingrid Skullerud, DNT Lillehammer, Alexander Eriksson. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vær med og gi din stemme til den kandidaten du mener bør få Fakkelprisens ildsjelpris.

DEL

Ildsjelprisen deles ut tirsdag 13. mars 2018, under pausen i Raw Air i Lysgårdsbakken. Vinneren får 10.000 kroner av GD og Lillehammer kommune, og pengene gis videre til et ideelt formål.

Gi din stemme til den kandidaten du synes fortjener hedersbetegnelsen Ildsjel. Avstemmingsskjema ligger nederst i artikkelen.

Det endelige valget av årets ildsjel foretas av en bredt sammensatt jury.

Frist for avstemmingen er 1. mars.

Alexander Eriksson.

Alexander Eriksson. Foto:

Alexander Eriksson

Alexander er en ivrig og pålitelig frivillig arbeider som engasjerer seg i det meste med sin positive innstilling. Hans første oppdrag som frivillig var å ta bilder på skiarrangement. Alexander deltok på lederkurs for ungdom i forbindelse Ungdoms-OL og kom etter det inn i flere roller innen idretten.

Han sitter i styret i Lillehammer Skiklubb som leder av Teknisk Komité Freeski, er leder av Ungdomsutvalget i Oppland Idrettskrets og medlem av Freestylekomiteen i Oppland Skikrets. Han er også leder for Lillehammer Studentsamfunn og sitter i parlamentet i Studentorganisasjonen Innlandet mens han går andre året på sport management på Høgskolen i Innlandet.

Fåberg og Lillehammer historielag.

Fåberg og Lillehammer historielag. Foto:

Fåberg og Lillehammer historielag

Foreningen har gjennom flere tiår vist et enestående engasjement for å ta vare på og formidle vår lokalhistorie. Mange frivillige er med og organiserer turer, omvisninger, fotodokumentasjon, vedlikehold av kulturstier, foredrag og flere lokalhistoriske seminarer hvert år. De har gitt ut årbøker sammenhengende siden 1979 og mange andre publikasjoner. «Å jeg vet en seter» om setrene i kommunen kom denne høsten, mens alle husmannsplassene er samlet i to bind.

Nå arbeider de for å reise et nytt minnesmerke over de nesten 1000 sovjetiske fangene som døde på Jørstadmoen under krigen. Historielagets utmerker seg også i nasjonal sammenheng med sin store innsats!

Innehaver av Cafe Skrull i Lillehammer, Ingrid Skullerud.

Innehaver av Cafe Skrull i Lillehammer, Ingrid Skullerud. Foto:

Ingrid Skullerud

Ingrid er en virkelig ildsjel og sentral drivkraft i flere lag og foreninger, spesielt i ungdomsmiljøet. Hun startet opp SKRULL kafé i Lillehammer i 2016 der hun er daglig leder og det er godt over 20 medarbeidere som jobber frivillig.

SKRULL kafé er et trygt og alkoholfritt møtested hovedsakelig for ungdommer og studenter. Her kan man studere, spille spill, være sosial og kjøpe billig mat og drikke i kafeen.

I løpet av en uke er det omtrent 100 ungdommer og studenter innom kafeen, i tillegg til en god del voksne og barn. Ingrid har brukt over 2500 frivillige arbeidstimer på SKRULL kafé siden oppstarten.

Leder i sti- og løypekomiteen i Lillehammer Turistforening, Erik Hanssveen

Leder i sti- og løypekomiteen i Lillehammer Turistforening, Erik Hanssveen Foto:

Sti- og løypekomiteen i DNT Lillehammer

Sti- og løypekomiteen berører Lillehammers sjel med rydding, klopping, T-merking og skilting av stinettet i skog- og fjellområdet på byens østside. De har også ansvaret for deler av Rondanestien, samt flere andre stier i Øyerfjellet. Også stinettet i marka mellom Røyslimoen og Brøttum sentrum holdes i orden av de mange frivillige i løypekomiteen.

I Vestfjellet tar de ansvaret for DNT Lillehammers del av Jotunheimstien. Til sammen holder de orden på nærmere 400 kilometer med stier. Løypekomiteen har gjennom årene også utført store planeringsarbeider i skiløypene og de har laget, oppdatert og hengt opp kart over området Lillehammer-Sjusjøen-Nordseter-Hafjell.

Kristian Norlunde.

Kristian Norlunde. Foto:

Kristian Norlunde

Kristian har og har hatt utallige frivillige verv og lagt ned tusenvis av timer for skiidretten, men også for friidretten.   Han er leder og sentral drivkraft for byggingen av et felles langrenns- og skiskytter anlegg i Gausdal.

Han var leder av Gausdal Idrettslag på 1980-tallet, siden leder i Follebu Skiklubb. Ledet løypeutvalget og arbeidet med utbygging og vedlikehold av turløypene på Follebukjølen.

Gjennom løypemaskinkomiteen har han bidratt til at Gausdal nå har en splitter ny tråkkemaskin. Kristian har vært trener for barn og ungdom, smører på skirenn, startet opp skiarrangementene på Skei og er medlem av rennkomiteen for World Cup langrenn.
 

Artikkeltags