Gå til sidens hovedinnhold

Familierabatt - kun for den gammeldagse kjernefamilien med mor, far og barn?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Nå er barna mine voksne, men i 12 år var jeg enestående forsørger. Det vil si én inntekt, som skal forsørge to barn, pluss én voksen og alle utgifter til hus, mat, transport og fritidsaktiviteter. Da barna mine var små, reagerte jeg ofte på at familier med to forsørgere, fikk familierabatt, mens familier med én forsørger måtte betale full pris.

Dessverre, 12 år etter at barna mine ble voksne, ser jeg at det er slik enda. Både Jorekstad fritidsbad og Maihaugen har familierabatt for familier med to forsørgere, mens aleneforsørgere må betale full pris. Hva er årsaken til det? Er det en bevisst diskriminering av alle enestående forsørgere, eller en ubevisst holdning om at familier med enestående forsørgere fremdeles blir sett ned på. Det samme gjelder besteforeldre med barnebarn. Enestående bestemor/bestefar får ikke rabatt sammen med barnebarn, men to besteforelde med to inntekter vil få rabatt!

Ingun Lita Klingsheim, Tretten