Politiet i Innlandet gikk i mars ut med informasjon om at svindlere brukte deres telefonnummer (62539000), ringte opp privatpersoner og presenterte seg som politi. Deretter ba svindlerne om tilgang til bankkontoen til den som ble oppringt.

Politiet i Innlandet opplever fremdeles i juli at telefonnummeret blir brukt i svindelforsøk, og de advarer på nytt folk mot å la seg lure.

Ba om tilgang til bankkonto

I mars ble en mann oppringt fra telefonnummeret til Innlandet politidistrikt (62539000), og en person presenterte seg som etterforsker innen økonomisk kriminalitet i Innlandet politidistrikt.

«Etterforskeren» la fram en historie om at bankkontoen til den oppringte mannen var hacket/misbrukt, og at han derfor måtte ha tilgang til mannens bankkonto. Dette fikk «etterforskeren», og det ble i ettertid kartlagt bevegelser på bankkontoen til mannen. Saken ble anmeldt.

– Digital informasjon som telefonnummer kan manipuleres. Ikke stol på noen som ringer og sier det er problemer med nettbanken, og at de kan hjelpe deg. Politiet vil aldri be noen logge inn i nettbanken eller be om tilgang til nettbanken via telefon, sa Rune Otterstad, leder for felles enhet forebygging i Innlandet politidistrikt, i en pressemelding i mars.

Sier de trenger personlige opplysninger

– De som blir utsatt for dette må kontakte politiet, slik at vi får så mye informasjon som mulig for å unngå at folk blir lurt, oppfordret Otterstad.

«Privatpersoner blir oppringt fra telefonnummer 62539000 – en person presenterer seg som ansatt i Innlandet politidistrikt, og sier at noen har tatt opp lån i ditt navn og trenger derfor personlige opplysninger.

Politiet vil aldri be om denne type informasjon via telefon», skriver politiet i en snapchatmelding nå i juli.