Fargerike Ove (57) gikk bort lørdag

Ove Thorsrud bak pølsevogna i bakgården til Marihøna i gågata i Lillehammer. Bildet ble tatt i 2014. Til venstre Janina Lauritsen.

Ove Thorsrud bak pølsevogna i bakgården til Marihøna i gågata i Lillehammer. Bildet ble tatt i 2014. Til venstre Janina Lauritsen. Foto:

Lørdag kveld døde den svært godt kjente lillehamringen Ove Thorsrud.

DEL

Ifølge hans bror, Lars Thorsrud, var årsaken hjertesvikt

– Samme dag fikk han komplikasjoner og ble kjørt til sykehuset i Lillehammer. Derfra ble han flydd til Oslo. Men i løpet av kvelden døde han på Rikshospitalet, forteller Lars.

Ove Thorsrud gjorde seg tidlig bemerket som en usedvanlig kreativ sjel. Vervet som russepresident på gymnaset (Lillehammer videregående skole, red.anm.) gjorde han nærmest til heltidsjobb. Det sies at nivået og standarden på russeavisa det året, knapt har sett sin like siden.

Lars forteller at Ove ble ansatt som «art director» i lokalavisa, og på trykk ble presentert som administrerende direktør. Angivelig fordi skribenten ikke forsto forskjellen.

Opp mot Lillehammer-OL var han ekstra synlig i bybildet. Høyt og lavt store deler av døgnet. En periode var han deleier og meddriver i Birkebeinerstuene, vannhullet som siden fikk navnet Nikkers.

– Ove virvlet opp mye. Han var en sånn som satte i gang ting. Mange har hatt gode opplevelser etter å ha vært til stede på arrangementer som Ove hadde ideen til og tok initiativet til, sier lillebroren.

Ove Thorsrud beskrives som en idealist. Stort sett dreiv han for seg sjøl med egne ideer og prosjekter.

– Viktigst for ham var at folk fikk koste seg med det han satte i gang.

Det er flere som med god grunn kan kalles lillehammerentusiast. Én som fortjener denne hederen ekstraordinært godt, var og er Ove Thorsrud.

Heretter blir han ikke lenger å se i bybildet med sin gjenkjennelige gange gjennom gågata, nikkende, hilsende og pratende med den ene og den andre. Men i minnene til mange er han ikke borte.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken