Farlig dobbeltkommunikasjon

Avlyst: Innlandet fylkeskommune har avlyst en viktig konferanse, etter press fra kommuner som forsøker å begrense korona-smitten.

Avlyst: Innlandet fylkeskommune har avlyst en viktig konferanse, etter press fra kommuner som forsøker å begrense korona-smitten.

DEL

gd mener
Kommuneoverleger har hatt problemer med å få alle innbyggere til å forstå alvoret i Korona-situasjonen. Forsøkene på å begrense smittefaren lykkes ikke dersom hver og en av oss skal tolke myndigheters beslutninger som det passer oss.

Når en kommuneoverlege ber innbyggerne vurdere nødvendigheten av sosiale sammenkomster over en periode på to uker, responderer de fleste riktig. Foreningslivet reagerer med avlysninger og utsettelser. Årsmøter utsettes, treninger og sammenkomster avlyses. Den arrangør som ikke forstår mer av helsemyndighetenes budskap enn at man likevel gjør framstøt for å få smittevernlegens velsignelse, har først og fremst for høye tanker om egen viksomhet.

Helseminister Bent Høie (H) orienterte Stortinget om myndighetenes håndtering av situasjonen tirsdag. Han forklarer at ulik håndtering i ulike deler av landet kan skyldes at situasjonen er ulik. Det samme kan neppe sies om mer avgrensede områder, som en arbeidsmarkedsregion, eller om et fylke.

Ordførere i sterkt berørte kommuner har avlyst politske møter de nærmeste par ukene. Det er eneste naturlige oppfølging av den beskjed innbyggerne har fått. Det er et tydelig signal, i en situasjon der myndighter på ulike nivåer og i ulike områder opptrer ulikt.

Fire sterkt berørte kommuner konkluderte med at de ikke kunne delta på fylkeskommunens høringskonferanse om Innlandsstrategien i Øyer onsdag. Tirsdag ga ledelsen i fylkeskommunen etter for press, og avlyste konferansen.

Fylkeskommunen må gjøre egne smittevurderinger, men kan ikke så tvil om hvilke hensyn som avgjør når belsutninger tas. Her kunne det ført til at en viktig planprosess får en dårlig start. Det ville også sådd tvil om det strenge budskap de berørte kommunene har sendt sine innbyggere. Slikt er unødvendig og kritikkverdig.


Kristine (17) og pappa har hjemmekontor mens skolen er stengt: – Vi har skeiet ut med varm lunsj

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags