Det formelig kokte på Dansefestivalen lørdag. Først ble det satt verdensrekord i swingdans med 291 personer i aksjon.

Dette var også kvelden da Hans Ivar Skredemellem fra Vågå tok mot til seg og fridde til forloveden Lina Cathrine Haltbakk fra Fredrikstad. Tidspunktet var planlagt, nemlig mens Ole Ivars stod på scenen. Foran hele folkehopen grep han mikrofonen og fridde. Det kom overraskende på forloveden. Datoen er ikke bestemt, men giftermål blir det, kunne de lykkelig fortelle GD like etterpå.

Rekordbesøk

Festivalsjef Øystein Ulen kan melde om rekordbesøk:

- Vi var nok litt spente i forkant, for flere festivaler har hatt en nedgang i år. Men vi kan plusse på 300 besøkende fra i fjor, til 19.300. Dette er også den beste gjennomføringen teknisk sett. Folk er kjempetilfreds, ikke minst med at vi kjører en streng line når det gjelder ro og orden, sier Ulen.

Alt om Dansefestivalen finner du her

Krajser med gammeldansfestival

Neste år arrangeres Dansefestivalen på Sel og Landsfestivalen i gammeldansmusikk samme uka.

– Usedvanlig dumt, kommenterer Øystein Ulen.

– Vår festival er lagt fast til uke 28. Vi har hatt avtale om ikke å avvikle festivalene likt, så nå har det oppstått en svært uheldig situasjon. Mange av gjestene er på begge festivalene. Også vi satser på mye god gammeldansmusikk. Vi kommer ikke til å endre tidspunkt for den neste Dansefestivalen. Uke 28 står fast, understreker Ulen.