Gå til sidens hovedinnhold

Fikk internasjonal filmpris for eksamensfilm

Artikkelen er over 5 år gammel

Med kortfilmen "Den lille døden" ble Simon Tillaas fra filmskolen i Lillehammer tildelt den gjeveste europeiske filmprisen for studenter under filmskolefestivalen i München.

Filmen, som var regissør Simon Tiilaas sin eksamensfilm ved Den norske filmskolen i Lillehammer i fjor, ble tildelt VFF Yong Talent Award under The International Festival of Film Schools i München. Prisen skal være den første av en slik karakter til filmskole-miljøet i Lillehammer, der mange elever har vunnet priser gjennom årene.

- Perle av en film

Kortfilmen handler om 12 år gamle Julia som drar på weekendtur med sin far på danskebåten. Midt på natten våkner hun og faren er sporløst forsvunnet. På sin ferd gjennom båtens natteliv møter Julia en voksenverden hun ikke visste at eksisterte eller er klar for.

Juryen beskriver eksamensfilmen som en perle av en film.

De mener Den lille døden er en fantastisk fortalt historie om oppvekst, tap av barndom, kjærlighet, sorg og vennskap.

«Vi lever og føler med 12 år gamle Julia og hennes far, og ved slutten av filmen sitter vi igjen med håp for fremtiden for neste generasjon», skriver juryen som ser fram til flere filmer fra Simon Tillaas.

Vinneren reiset heller ikke tomhendt hjem fra München. Prisen var på 7.500 euro.

Teamarbeid

Med seg i arbeidet med filmen hadde Tillaas flere av studentene ved skolen. Manus var av Johan Fasting, filmfoto av Runar Sørheim, produksjonsdesign av Ann Kristin Bjørge og klipp av Trude Lirhus. Inger Elise Holm var lydsjef og produsent var Vilje Kathrine Hagen.

Mia RundfloenEndre Hellestveit og Maria Erwolter spiller hovedrollene i kortfilmen.

Filmen har tidligere vunnet et par nasjonale utmerkelser, blitt nominert til prestisjetunge priser på internasjonale A-festivaler og er hedret med 2. plass for beste internasjonale studentfilm på Palm Springs Short Fest - en av verdens største kortfilmfestivaler.

Se kortfilmen her:https://tv.nrk.no/serie/den-norske-filmskolen-eksamensfilmer/KMTE40002714/06-12-2014