Fin tur til Tyskland

Av
DEL

leserinnlegg


GD fortalte oss lesere og skattebetalere at en gruppe fra Oppland fylkeskommune hadde vær på tur til Tyskland. Slik jeg forsto det, så var det en slags bokmesse som var målet for ekspedisjonen.

Jeg satt og funderte en stund over denne turen, og det kom opp noen tanker om dette var en fornuftig bruk av 3,1 millioner kroner. Tankene gikk videre tilbake til den gangen da jeg "satt" to perioder i Oppland fylkesting. Dette var i gamle dager, da Ola Dahl var fylkesordfører. Jeg hadde den gang det jeg vil kalle personlige samtaler om både det ene og det andre med Ola Dahl.

Selv om vi representerte forskjellige politiske partier, var det mange viktige ting og prinsipper vi var enige om. Jeg husker Ola Dahl som en jordnær og nøktern politiker, og også en politiker som kunne si et klart ja eller nei i viktige saker, og særlig saker med økonomiske konsekvenser.

Jeg er slettes ikke misunnelig på Tysklands-farerne og deres aktivitet for å få flere tyskere til å besøke Norge. En burde vel ikke nevne slike ting, men vi av den gamle garde, vi minnes at for lenge siden, kom ganske mange tyskerne på besøk til landet vårt, uten vår markedsføring og uten noen spesiell invitasjon. Men dette er en helt annen sak.

Tyskerne har alltid vært flinke og arbeidsomme, og de lager skikkelige kvalitetsprodukter. Vi har nesten like språk, og vi kan vel nærmest regne oss som tremenninger. Så hjertelig velkomne skal de være!

Bjørn Seielstad sr., Gausdal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags