Totalt er det nå 44 positive tilfelle i Sør-Fron, og omkring 270 personer sitter i karantene, melder Sør-Fron kommune fredag ettermiddag. De viser til at Sør-Fron er nå en av de kommunene i landet med høyeste smittetrykk.

– Det for tiden høyt smittepress i Sør-Fron, og det er i løpet av den siste uka innført flere tiltak lokalt som er strengere enn de nasjonale retningslinjene. Dette er gjort for å hindre ytterligere smittespredning i kommunen, skriver de i pressemeldingen.

Kriseledelsen i kommunen understreker at kommunens tjenesteproduksjon fortsetter tilnærmet normalt på tross av tiltakene.

– Våre innbyggere skal føle seg trygge på at de tjenestene de har krav på, selv om vi står i en spesiell situasjon akkurat nå, sier kommunedirektør Rune Fromreide Sommer.

– Krevende

– Det er en krevende situasjon for oss, likevel klarer vi altså å opprettholde tjenestene våre, understreker kommunedirektøren. Sommer.

Oppfordringen fra ordfører Ole Tvete Muriteigen er klar.

– Fortsett å følg de gode rådene som er gitt, ta hensyn, og unngå besøk hos hverandre nå, slik at vi beholder kontrollen på situasjonen, og unngår ny smittespredning, sier ordføreren.