Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smittede i Sør-Fron

Fredag er det påvist fire nye smittetilfeller i Sør-Fron.

Totalt er det nå 44 positive tilfelle i Sør-Fron, og omkring 270 personer sitter i karantene, melder Sør-Fron kommune fredag ettermiddag. De viser til at Sør-Fron er nå en av de kommunene i landet med høyeste smittetrykk.

– Det for tiden høyt smittepress i Sør-Fron, og det er i løpet av den siste uka innført flere tiltak lokalt som er strengere enn de nasjonale retningslinjene. Dette er gjort for å hindre ytterligere smittespredning i kommunen, skriver de i pressemeldingen.

Kriseledelsen i kommunen understreker at kommunens tjenesteproduksjon fortsetter tilnærmet normalt på tross av tiltakene.

– Våre innbyggere skal føle seg trygge på at de tjenestene de har krav på, selv om vi står i en spesiell situasjon akkurat nå, sier kommunedirektør Rune Fromreide Sommer.

Les også

186 koronasmittet i Fron siden november: Kan gå mot strengere julefeiring enn ellers i landet

– Krevende

– Det er en krevende situasjon for oss, likevel klarer vi altså å opprettholde tjenestene våre, understreker kommunedirektøren. Sommer.

Oppfordringen fra ordfører Ole Tvete Muriteigen er klar.

– Fortsett å følg de gode rådene som er gitt, ta hensyn, og unngå besøk hos hverandre nå, slik at vi beholder kontrollen på situasjonen, og unngår ny smittespredning, sier ordføreren.

Les også

Strammer inn i Fron-kommunene – her er strakstiltakene