Gå til sidens hovedinnhold

Avsluttet sesongen med denne ruggen

Artikkelen er over 6 år gammel

Øyvind Korsrud avsluttet fiskesesongen i Lågen og Gausa med to ørreter på 3,1, og fire kilo – og får nytt fiskeutstyr i premie i GDs fiske-konkurranse.

Fangsten i Gausa er sjelden så stor.

Men 55-åringen fra Fåberg har de beste forutsetninger for å dra de støsrte ørretene i land. Øyvind Korsrud fisker i elva nesten hver dag. Det sier også noe om tålmodigheten som kreves for å jakte storfisken. Denne sesongen ble det tre pene fisker.– Det sies at 18 til 19 timer effektiv fiske er normen per fisk i Lågen. I Gausa er det nok noe lavere, men ikke mye, sier Korsrud, som bor like ved elva på Fåberg.

Storfisk

Han legger ikke skjul på at det både kan bli én, to, tre eller fire turer etter hverandre uten fisk. Men så er han heller ikke av dem som står lenge om gangen, på grunn av helsa.

– Men når det først biter, kan fisken i Gausa være svært så pen, sier han. De tre store har alle blitt matfisk.

– Jeg setter de fleste ut igjen, med et håp om igjen å kunne få oppleve elva like god som i tidligere tider, den gangen Gausa var sett på som en av landets beste fiskelever, før bulldoserne slapp til i elva, sier Korsrud som snart har fisket i Gausa i 50 år.

– Men bevares, det er fortsatt en bra elv, hvor en kan få oppleve storfisken. 7,2 kilo er den største jeg har hørt om, men det er mange år siden. I år vet jeg det ble tatt ørret på 3,5 kilo ved Segalstad Bru, sier Korsrud.

Alltid flue

Han har et fast mønster. Alltid flue før han prøver spinner eller sluk. I år ville det ha seg slik at alle de store ble tatt på sluk og spinner etter å ha gitt opp flue.

– Det har ikke vært noen toppsesong i elva. Middels er vel en passende beskrivelse, sier Korsrud, som ikke er ferdig med sesongen. Nå er det fjellfiske.

– Det blir noe turer i Gausdal Vestfjell før sesongen er over der 15. september.

Harrfiske

Samme dato setter Pål Amrud og GD strek for årets konkurranse, selv om eksperten mener det ikke er noen grunn til å sette bort stange ennå.

– Om en ikke har opplevd harrfiske i Lågen, bør det prøves. Harren er bitevillig. Det er det enkleste fisket for å få fangst, noe som er en god anledning for å ta med barn på fiske. Flue og dupp eller tørrflue er ideell redskap, sier Amrud.

LES OGSÅ: De tre største

Kommentarer til denne saken