Gå til sidens hovedinnhold

Fant fiskelykken i Gausdal Vestfjell

Artikkelen er over 7 år gammel

Steffen Hansen er ikke i tvil om at elva er på veg tilbake.

Med ørret på 1,5 kilo blir det ny fiskestang på Steffen Hansen i GDs fiskekonkurranse.

Det er slutten av august, men Steffen Hansen pakker fortsatt sekken hjemme i Lillehammer og reiser på fisketur. Som regel til Gausdal Vestfjell.

Sluk og flue

– Et eldorado for fiske, sier Hansen, som har opplevd større fangster enn 1,5 kilo på de mange vannene i kommunen. 2,8 kilo er den foreløpige rekorden.

– Jeg bodde flere år i Gausdal. Det åpnet en ny fiskerverden. Fiskekortet dekker cirka 90 vann, og det har gitt meg noen fantastiske naturopplevelser, sier Hansen.Denne gangen ble fisken tatt på vannet Obleken, mellom Kittilbu og Holsbru kafé, med flue og sluk.

– Det er effektivt fiske. Nå bet den på flua. Erfaringsmessig er fisken hissig på flua om våren og høsten, sier Hansen, som er en ivrig fisker, ikke bare i Gausdal.

Mesnaelva

Han har også gjenoppdaget barndommens fiskeelv.

– Jeg lærte å fiske av bestefar. Han hadde hytte ved Steinflø, og Mesnaelva ble min elv, som for mange andre lillehamringer. Med gjedda ga jeg opp elva på 1990-tallet. Siden er det blitt en tur i året for å sjekke forholdene. I år er det blitt flere, fem-seks og mange pene fangster. Ørreten biter igjen, sier Hansen som ikke er i tvil om at elva er på veg tilbake.

– I år har jeg sett mange vak på strekningen ovenfor Øvstdalsfossen.

– Hva skjer med vinnerfisken?

– Foreløpig ligger den i fryseren og venter på den rette anledningen. Jeg har fire barn som alle er glad i fisk og som har arvet fiskeinteressen. Begge gutta var med da ørreten på 1,5 kilo bet på. Tobias på 10 hjalp til og hovet den på land. En stor fiskeopplevelse også for ham, sier Steffen Hansen.

Kommentarer til denne saken