Gå til sidens hovedinnhold

Kan du slå denne?

Artikkelen er over 4 år gammel

Han dro i land denne ørreten og vant hovedpremien i GDs fiskekonkurranse i fjor. I år kan du bli vinneren.

GDs fiskekonkurranse

Roar Undlien fra Lillehammer fikk ørreten i Bennsjøen i Svatsum, og traff på idealvekten, 3,2 kilo. Dermed vant han hovedpremien, fiskeutstyr for 6.000 kroner, riktignok sammen med follebuingen Sindre Sevaldsen Linn, som tok en like stor ørret i Gausa.

Mange premier

1. juni starter ørretsesongen i Lågen, og Oddgeir Jørstad i Lågen Fiskeelv sone 1, har satt idealvekten for en ny toppremie i ørretklassen.

Likevel; det er god grunn til å sende inn fangstmeldinger på langt mindre fisk, enten det er ørret eller andre fiskeslag. Jevnlig blir det valgt ut fangster som premieres gjennom sommeren.

Pål Erik Amrud, GDs fiskeekspert, som til daglig er å se hos Rustadstuen Sport i Storgata, har premier for cirka 30.000 kroner.

– Liten eller stor fisker, en spesiell fangst eller stor fangst. Det er flere muligheter for å bli premiert, bare en sender inn fangstrapport via GDs nettsider, sier Amrud.

Over ti kilo

Selv håper han å kunne fylle på med flere trekopper i taket i fiskeavdelingen, den spesielle hederen til kunder som tar ørret eller laks over ti kilo. Det gir navn og vekt på turkoppen, for å kunne nyte kaffe i fiskeavdelingen, der antall kopper er passert 100.

I Lågen har det vært langt mellom så store hunderørreter i de senere år. Ruggene skriver seg fra laksefisket, og for mange er 1. juni institusjonell, åpningsdagen for laksefisket.

– Vi snakker om et hundretalls fiskere bare fra vårt distrikt, sier Amrud.

– Fisk med sluk

Selv skal han på laksefiske i slutten av juni. Før den tid blir det noen turer i Lågen.

– Nå er elva for stor. Når vannføringen går ned, er fisken igjen på veg opp elva. Da er jeg der.

– Med hvilken redskap?

– Sluk er best tidlig i sesongen. Det samme gjelder i fjellvannene, når isen nå er gått. Fisk litt dypt og rolig, og nyt naturopplevelsene, sier Amrud.

Men glem ikke å sende inn fangstrapport når fisken biter. Det kan gi ny fiskestang eller snelle i fiskekonkurransen.

GDs fiskekonkurranse

For å delta i årets fiskekonkurranse, må du melde inn fisk med bilde, vekt, fangststed og fangstredskap nederst i denne artikkelen eller på gd.no/fiskekonkurransen

I tillegg vil fiskere i Lillehammer-distriktet kunne veie og avbilde fangsten hos Rustadstuen Sport i Storgata.

Felles for ørret tatt i Mjøsa, Lågen og Gausa, fjellørret, gjedde og andre fiskeslag, er at fangsten er med stang i GDs dekningsområde, fra Mjøsbrua og Ringsaker i sør, til Lesja og Dovrefjell i nord.