Gå til sidens hovedinnhold

Bli med i GDs fiskekonkurranse!

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor ble Erik Gryttingslien fra Sør- Fron vinner av hovedpremien i GDs fiskekonkurranse med denne ørreten på 5,6 kilo. Nå er nye muligheter for premier.

Gjennom sesongen skal det deles ut mange premier før en ny hovedpremie fra grunneierforeningen Lågen Fiskeelv. Fiskeutstyr til en verdi av 6.000 kroner går til den som kommer nærmest årets idealvekt.

1. mai er fisket i gang i Mjøsa.

Krever tålmodighet

GDs fiskeekspert, Pål Erik Amrud, er av dem som er fascinert av fisket.

- Åpningen kan sammenlignes med lakseåpningen. Mjøsfiskerne venter på første mai som vi venter på første juni. Det handler om opplevelsen av å få så stor fisk på kroken, og ikke minst friheten ved å være ute på Mjøsa. Lillehammer by night er fantastisk, men det kan være en svært kald opplevelse. Mange går som regel i land på den mørkeste tiden av natten, fyrer et bål og varmer seg på kaffe eller suppe, forteller Amrud.

Han er selv ute på Mjøsa en gang eller to i løpet av sesongen og erfarer at mjøsfiske krever tålmodighet.

- Det er en vesentlig årsak til at jeg er mer Lågen-fisker. Får en ikke fisk i Lågen, får en i alle fall trening med fluestanga, sier Amrud.

Han forteller at fisket i Mjøsa har endret seg.

-  Nå er bruk av ekkolodd mer vanlig. Imidlertid er det begrensninger på antall stenger, og det er heller ikke tillatt med såkalt planer board i nordenden, redskapet som gjør at en kan fiske mange meter på hver side av båten.

Venter på Lågen

Amrud peker på to andre datoer, 21. mai og 1. juni, som like viktige for mange sportsfiskere her i distriktet.

– 21. mai starter fisket i Gausa, 1. juni etter ørreten i Lågen. Før den tid er det mange som prøver seg på gjedda i Lågen.

Amrud forteller om en sen start i år.

– Vanligvis er gjeddefisket i gang i midten av april. I år er det to-tre uker senere. Det er fortsatt mye is og snø i elva. Også mjøsisen ligger fortsatt, noe som gjør at flere av de ivrigste fiskerne må trekke lenger sørover for å bli med på sesongstarten.

Meld inn fisk!

For å delta i årets fiskekonkurranse, må du melde inn fisk med bilde, vekt, fangststed og fangstredskap på gd.no/fiskekonkurransen.

I tillegg vil fiskere i Lillehammer-distriktet kunne veie og avbilde fangsten hos Rustadstuen Sport i Storgata.

Felles for ørret tatt i Mjøsa, Lågen og Gausa, fjellørret, gjedde og andre fiskeslag, er at fangsten er med stang i GDs dekningsområde, fra Mjøsbrua og Ringsaker i sør, til Lesja og Dovrefjell i nord.