Gå til sidens hovedinnhold

- Det sjukeste jeg har vært med på siden Miss Universe hadde photoshoot her

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ikke hverdagskost med korpskonserter på Galdhøpiggen. Kanskje har det aldri skjedd før. Men hva annet kan man vente av et korps med mottoet "Vi spiller høyest og har det gøyest"?

Tirsdag nådde 26 barn og 17 voksne fra Majorstuen og Skøyen skoler toppen av Galdhøpiggen. Iført uniformene til skolekorpset "Peik" fant de fram instrumentene sine og rigget seg til for en minikonsert på Norges tak.

- For sju år siden fikk vi nye ledere i korpset, og de ga en ny giv blant medlemmene, noe som blant annet medførte en målsetting om å spille på Galdhøpiggen, forteller Dag Andreassen.

- Det går gjerne litt opp og ned med rekrutteringen til korpsbevegelsen, så vi satt oss noen mål, blant annet morsomme turer. Det innebar både utenlandsreiser og å spille på fjelltopper. For to år siden var vi på Gaustatoppen, men da tok vi heisen opp.

- Med turen til Galdhøpiggen har dere hevet vanskelighetsgraden et hakk eller to - jeg misunner ikke den ungen som måtte bære tubaen til topps?

Haha, heldigvis er det en 20-åring som spiller tuba, så det gikk egentlig greit, sier Andreassen.

Spiller høyest og har det gøyest

I forbindelse med den nye given fant medlemmene i korpset på et nytt slagord: "Peik - vi spiller høyest og har det gøyest" - et motto som fikk dobbel betydning på toppen av Galdhøpiggen tirsdag.

- Det handler først og fremst om å sette seg mål. Ingen av kjentfolkene vi har snakket med, visste om at noe korps hadde spilt på toppen av Galdhøpiggen tidligere, så kanskje er de første? spekulerer Andreassen.

- Kioskvakten på hytta på toppen sa at det var det sjukeste han hadde vært med på siden Miss Universe hadde photoshoot på Galdhøpiggen for noen år siden.

På spillelista sto "Gammel Jegermarsj", Holmenkollmarsjen, "Bruremarsj" av Jan Magne Førde og "Norske Løve".

- Ut fra bildene virker det som om dere hadde en fin dag i høyfjellet?

- Ja, og vi hadde da litt publikum også, selv om vi er glade for at vi ikke spilte "for døra". Blant annet var det et reisefølge fra Russland, og noen svensker på toppen samtidig med oss.

Ulriken neste?

Den luftige satsingen til skolekorpset har gitt resultater, skal man tro Andreassen:

- Vi er inne i en ganske god periode, med lite gjennomtrekk blant medlemmene. Jeg vil tro det er på grunn av en veldig god stemning i korpset, og mange engasjerte foreldre som bidrar.

Og neste mål for musikantene i "Peik"?

- Det er jo fryktelig spennende - hva skal man gjøre etter å ha spilt på toppen av Nord-Europas høyeste fjelltopp? Vi har jo snakket om å reise til Bergen og spille på Ulrikens topp, sier Dag Andreassen, som selvsagt er utflyttet bergenser.