– Vi gleder oss til å ta imot fjellfolket til den 16. utgaven av Fjellfilmfestivalen. Kombinasjonen av friluftsopplevelser og film i friluft er så god som uslåelig. Værmeldingen ser grei ut også, så vi krysser fingrene for oppholdsvær og tror på en strålende helg i høstfjellet, sier festivalsjef Maritha Bjørnbeth, i en pressemelding.

Over 1.000 personer til fjells

Det er til helgen at 1.000 personer trekker til fjells for å få med seg Norges største fjellfilmfestival. Den arrangeres ved turisthytta Gjendesheim og arrangeres av Stiftelsen Fjellkultur. Festivalen er arrangert siden 2003, men flyttet til Gjendesheim i 2012. DNT er medarrangør, sammen med Fri Flyt.

– Målene til Fjellfilm er å inspirere til å drive et aktivt friluftsliv, samt vekke engasjement rundt miljø, natur og bærekraft. Vi håper og tror at årets program både vil engasjere, underholde og bidra til at man reflekterer rundt sin egen og vårt felles forhold til og bruk av naturen, sier Bjørnbeth, i pressemeldingen.

Viser 42 filmer under festivalen

Fjellfilmfestivalen kombinerer fjellopplevelser med framvisning av en rekke små og større filmer, til sammen 42 filmer. Det er rigget opp et stort uteamfi ved Gjende der storfilmene «Skjelvet» og «Arctic» skal vises på et stort lerret.

– Vi er stolte av å ha «Arctic» som åpningsfilm og spesielt at det er i fjellheimen, på Fjellfilmfestivalen, at den vises for første gang i Norge, sier Bjørnbeth, i pressemeldingen.

Arrangerer arbeidsdager for festivaldeltakere

I tillegg til fjellopplevelser og framvisning av 42 filmer blir det også en rekke foredrag.

Fjellfilmfestivalen har etter hvert fått med seg stadig flere fra lokalbefolkningen. En av samarbeidspartnerne er SpareBank 1 Lom og Skjåk. I år arrangerer de prosjektet Workation Fjellheimen i Vågå i dagene før selve fjellfilmfestivalen. Prosjektet går ut på at inntil 20 festivaldeltakere kan arbeide fra Vågå og se på alt det fine nærområdet har å by på, både på fritiden og arbeidsmulighetene.

Festivalen er utsolgt.