Otta: - Vannet trekker seg tilbake

Slik så det ut ved inngangen til Amfi på Otta fredag formiddag. Vannstanden har sunket, men det er fortsatt mye vann lørdag formiddag.

Slik så det ut ved inngangen til Amfi på Otta fredag formiddag. Vannstanden har sunket, men det er fortsatt mye vann lørdag formiddag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Varaordfører Lene Jevnheim opplyser lørdag morgen at vannet har trukket seg noe tilbake og at dette merkes i Otta sentrum.

– Flommen har roet seg ned i Ottaelva og prognosene virker bra. Heimevernet holder for øvrig fortsatt oppsikt og patruljerer rundt for å se om det er eventuelle skader i områder som har stått under vann, sier Jevnheim til GD.

Flommen bredte seg i Otta sentrum fredag formiddag på grunn av den høye vannføringen i Gudbrandsdalslågen. Fredag kveld meldte Sel kommune at vannstanden i Gudbrandsdalslågen hadde kulminert og gått litt ned. Samtidig fortsatte Ottaelva å stige noe.

Krisestaben ble oppløst fredag kveld. Lørdag morgen hadde kommuneledelsen møte med politi, Sivilforsvaret, Heimevernet, teknisk drift i Sel kommune og andre etater for å få en oversikt over situasjonen.

Blant annet har det vært en utglidning ved Øya-området.

Opprydding i Otta sentrum lørdag 12. mai etter flommen.

Opprydding i Otta sentrum lørdag 12. mai etter flommen. Foto:

Les også: Lørdag: Flommen når snart toppen

– Hvordan skal folk forholde seg i Otta sentrum?

– Lørdag er det skiltet for parkering inn mot Rema 1000-området og Øya-området. Politiet har begynt å fjerne deler av sandvollene foran Sagtunet i Otta sentrum. Folk må følge skiltene og respektere de anvisninger som er gitt. Eksempelvis er det fortsatt mye vann foran Otta Amfi, opplyser Jevnheim.

Hun oppfordrer også folk til å melde fra om skader.

– Har dere fått inn meldinger om skader?

– Ingen ting er rapportert foreløpig. Det har heller ikke kommet meldinger om vann i private kjellere. Flomsituasjonen har i det hele tatt roet seg ned, sier varaordfører Jevnheim.

Les også: – Det er faktisk enkelte som ikke tenker over at bilen må flyttes når flommen kommer

– Håper Lågen nå har stabilisert seg


Artikkeltags