Varaordfører Lene Jevnheim opplyser lørdag morgen at vannet har trukket seg noe tilbake og at dette merkes i Otta sentrum.

– Flommen har roet seg ned i Ottaelva og prognosene virker bra. Heimevernet holder for øvrig fortsatt oppsikt og patruljerer rundt for å se om det er eventuelle skader i områder som har stått under vann, sier Jevnheim til GD.

Flommen bredte seg i Otta sentrum fredag formiddag på grunn av den høye vannføringen i Gudbrandsdalslågen. Fredag kveld meldte Sel kommune at vannstanden i Gudbrandsdalslågen hadde kulminert og gått litt ned. Samtidig fortsatte Ottaelva å stige noe.

Krisestaben ble oppløst fredag kveld. Lørdag morgen hadde kommuneledelsen møte med politi, Sivilforsvaret, Heimevernet, teknisk drift i Sel kommune og andre etater for å få en oversikt over situasjonen.

Blant annet har det vært en utglidning ved Øya-området.

Les også: Lørdag: Flommen når snart toppen

– Hvordan skal folk forholde seg i Otta sentrum?

– Lørdag er det skiltet for parkering inn mot Rema 1000-området og Øya-området. Politiet har begynt å fjerne deler av sandvollene foran Sagtunet i Otta sentrum. Folk må følge skiltene og respektere de anvisninger som er gitt. Eksempelvis er det fortsatt mye vann foran Otta Amfi, opplyser Jevnheim.

Hun oppfordrer også folk til å melde fra om skader.

– Har dere fått inn meldinger om skader?

– Ingen ting er rapportert foreløpig. Det har heller ikke kommet meldinger om vann i private kjellere. Flomsituasjonen har i det hele tatt roet seg ned, sier varaordfører Jevnheim.

Les også: – Det er faktisk enkelte som ikke tenker over at bilen må flyttes når flommen kommer

– Håper Lågen nå har stabilisert seg