Brua har vært stengt etter flommen i fjor – mandag åpnet den

Marlo bru i Skjåk har vært stengt siden flommen i oktober i fjor. Mandag åpnet den.

Marlo bru i Skjåk har vært stengt siden flommen i oktober i fjor. Mandag åpnet den. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Marlo Bru på fylkesveg 483 i Skjåk åpnet igjen for trafikk mandag 29. april, etter å ha vært stengt siden flommen i oktober i fjor.

Det er Statens vegvesen som opplyser om dette.

Ordfører Elias Sperstad er glad vegvesenet og fylkeskommunen bestemte seg for å reparere brua.

Ordfører Elias Sperstad er glad vegvesenet og fylkeskommunen bestemte seg for å reparere brua. Foto:

Takknemlig

De som bor på østsiden av elva har i rundt regnet et halvt år hatt en mil omveg i perioden brua jar vært stengt.

– Det har vært et press for mange. Det blir mange mil omveg i løpet av et halvår, sier ordfører Elias Sperstad. Han var den eneste fra det offentlige som møtte opp til åpningen av brua. Sperstad forteller han er takknemlig for at vegvesenet og fylkeskommunen bestemte seg for å reparere brua.

– Den fikk store skader etter flommen. I verste fall kunne det betydd at brua ikke ble reparert, så vi skal være glade for at den nå er kjørbar igjen, sier Sperstad.

Ødelagt

En av pilarene på brua ble helt ødelagt av vannmassene som flommet over, og arbeidet med å reparere brua har pågått i hele vinter. Underveis i arbeidet oppdaget fagfolk at en annen pilar også var skadet, samtidig som det var skader på fundamentet og selve kjørebanen. Dette har nå blitt utbedret.

Arbeidet har kostet sju millioner kroner, og Vegvesenet har prioritert å bygge opp igjen pilarene før en eventuell vårflom i år.

Flommen i Ottadalen førte til skader på riksveg 15 og åtte fylkesveger. Fylkeskommunens veger ble påført skader for om lag 14 millioner kroner, mens skadene på riksvegen er beregnet å være på rundt seks millioner kroner.

Artikkeltags