Flomvern er også jordvern

Flomforbygging er også jordvern, skriver Arne Fossmo.

Flomforbygging er også jordvern, skriver Arne Fossmo. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 

Berulf Vaagan, ordførerkandidat for tverrpolitisk liste i Ringebu, viser i et innlegg i GD til at vi ikke var enige om et boligområde i kommuneplanens areal, og at han er opptatt av vern av dyrka mark. Det er kjempebra at vi kan enes om at dyrka mark har stor betydning og må vernes etter beste evne.

Når jeg blar i gamle avisutklipp, finner jeg GD fra fredag 1. juli 2011. Tidligere ordfører Arnhild Baukhol oppsummerte kommunens arbeid med flommen. Der var Vaagan av de frammøtte, sammen med undertegnede. Det står i artikkelen at Vaagan sa følgende: «Forebyggninger (dvs. flomforebyggninger) virker som turbo for flommen, og gjør det verre nedover. I stedet for forebyggninger trenger vi de flate områdene nord og sør for Ringebu for å slippe flommen inn.»

Er overflømte jorder fulle av kvist og brask og alt annet en flom tar med seg vern av dyrka mark? Vi har i løpet av noen få flommer lært hva dette betyr av arbeid, økonomi og andre påkjenninger, først og fremst for de direkte berørte, men også for både lokalsamfunn og storsamfunn.

Ringebu Ap har brukt sitt flertall til å bevilge 1 million til å styrke/forsterke flomforbyggningene i Ringebu. Kostnadene ved søknadene som kom inn fra grunneiere var større en de vi hadde budsjettert med. Vi foreslo også å tilleggsbevilge nesten 300 000 kroner for at alle skulle få styrke de eksisterende flomvollene. Dette stemte alle de andre partiene imot. Fordi en av våre egne også stemte mot, fikk ikke forslaget flertall. Dessverre ble ikke bevilgningen da stor nok til at kommunen kunne dekke så mye som 80 prosent av kostnadene, men vi har likevel sørget for å styrke beskyttelsen av det flomutsatte landbruksarealet. For meg er dette god landbrukspolitikk, og det er vern av dyrka mark i praksis.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags