(Oppland Arbeiderblad:) I morgentimene var det knyttet stor spenning til om dagens NM-renn på Vind kunne gå av stabelen. I går ble begge renn avlyst som følge av kulde. Klokken 10 bestemte juryen seg for å gjennomføre øvelsene som planlagt.

I kulda på Vind stadion var det Kjelsås som stakk av med seieren. Det beste lokale laget ble Gjøvik skiklubb som endte på en sjetteplass, 1.20,9 bak vinneren.

Konnerud og Tromsø tok de øvrige pallplasseringene. Lillehammer Skiklubs lag kom på en fin fjerdeplass.

Kjempeetappe

Ingvild Flugstad Østberg gikk imidlertid en enorm etappe for Gjøvik skiklubb. Etter første veksling startet Gjøvik-jenta over 40 sekunder bak lederen Tromsø. Etter 5 kilometer var hele forspranget innhentet, og hun kunne konstatere en etappetid hele 20 sekunder raskere enn nest raskeste Margrethe Bergane for Konnerud.

Flugstad Østberg vekslet likt med bronsevinneren Tromsø, og sendte sin kusine, Andrine Fuglerud Flugstad ut på siste etappe. Hun fikk det imidlertid noe tøffere, og ble raskt innhentet av Kjelsås sisteetappeløper Sigrid Leseth Føyen og Konneruds Tiril Liverud Knudsen.

I vekslingsområdet var det en iskald Ingvild Flugstad Østberg som møtte pressen. Ansiktet bar tydelig preg av fem kalde kilometere.

– Jeg klarer ikke å bevege munnen. Jeg er litt hvit i kjakan har jeg hørt, men det er jo vanvittig gøy å gå stafett da. Jeg blir bare glad når jeg går, sa hun til NRKs reporter i vekslingsområdet.

Ved veksling var hun bare tre tideler bak Tromsø.

– Jeg hadde veldig lyst til å komme inn først. Jeg trodde egentlig jeg skulle ta det, men så ble det en brå innersving der og da klarte jeg det akkurat ikke, sa hun til NRK.

Selv var hun ikke helt klar over at hun hadde tatt inn så mye som hun faktisk hadde.

– Jeg trodde ikke på at hun var først, for jeg trodde egentlig at det var noen foran der igjen, sa hun til NRK før hun trakk inn for å få igjen varmen.

Bikkjekaldt

På grunn av temperaturen spøkte det rundt hvorvidt stafettene i det hele tatt kunne avholdes.

Klokken 10.00 gjorde juryen en ny temperaturmåling. Kravet for start var en temperatur høyere enn 18 minusgrder. Den siste målingen kunne konstatere 17,9 minusgrader, og dermed var marginene akkurat på arrangørens side.

Tåka har ligget tett på Vind Idrettsplass i dag, og i utgangspunktet skal herrenes stafett gå av stabelen klokken 13.30. Dersom tåka letter i løpet av den nærmeste tiden kan temperaturen synke. I så fall kan det skape utfordringer med tanke på herrenes ren.