Gå til sidens hovedinnhold

Folkehelsas syn på helsebehandling i Europa

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Reiser du mellom Norge og et annet Europa land i disse pandemitider, er det viktig å merke seg følgende: Får du korona bør du få det i utlandet – og helst merke symptomene på vei inn til Norge.

Får du koronavirus i dalstrøka innafor og merker symptomer på vei ut av Norge, og trenger behandling for sykdommen i et annet europeisk land, så vil Folkehelsa ikke anerkjenne noe form for korona-behandling utenfor Norge, selv om du får den samme medisinske behandling som i hjemlandet. Du vil siden ikke få sykdommen godkjent da behandlingen ikke vil bli anerkjent som etnisk god. Dette vil da få følger for det antall vaksiner du siden vil bli pålagt fra Folkehelsa for å reise mellom Norge og andre Europeiske land.

Det hjelper ikke for Folkehelsas byråkrater at du kan vise til ett sekstitalls sider med vitenskapelige WHO godkjente medisinske prøver og sykehusjournaler for behandling du har fått for å ha medbrakt virussykdommen fra Norge. Nei, i Folkehelsa godkjenner de ikke virus du har brakt med deg fra Norge til utlandet. De godkjenner kun virus som er fraktet til Norge den motsatte vegen. Og dette har skjedd allerede før vi har opplevd fire år med Sp i regjering. Stålsett seg den som kan.

Svein Tore Fauskerud, Lillehammer