Gå til sidens hovedinnhold

- For oss nederlendere er det umulig å la være

Artikkelen er over 5 år gammel

God skøyteis på Mjøsa trekker folk.

- Vi er fra Nederland, vi er født med skøyter på. Og når vi ser is, får vi lyst til å stå på den,  innrømmer Jeroen Linnenbank fra Lillehammer.

- Vi er en fin gjeng, to nederlendere og tre fra Lillehammer, og vi brøyter skøytebane her hele vinteren. Vi har hatt skøyteis helt fra 16. desember, forteller nederlenderen entusiastisk.

Stål-is og strålende sol

Mjøsisen er 50 centimenter tjukk  i Vingnesvika utenfor Lillehammer for øyeblikket, så det er ingen fare.

- I dag arrangerer vi turløp, slik at vi har noe å strekke oss mot. Nå ønsker vi bare at andre folk på Lillehammer fatter større interesse for skøyter, for det er så kjedelig at Nederland alltid tar alle medaljene. Det skal ikke være sånn, sier Linnenbank og ler. 

Lillehamringene har oppdaget Mjøsa

- Kjenner lillehamringene til hvilke skøytemuligheter som ligger rett utenfor studedøra her?

- Det begynner å komme nå. Vi har holdt på i fem år nå, og i starten var det veldig stille.Vi legger ut beskjeder om isforholdene på Facebook, og folk har begynt å finne fram til skøytebanen vår i Vingnesvika. Lillehammer kommune har også vært flinke med å gi oss støtte. Nå håper vi at vår innsats gjør at barn og unge finner fram skøytene og at voksne også koser seg litt på isen, sier Jeroen Linnenbank.

Se også våre bildeserie:

Bildeserie

Skøyteløp på Mjøsisen

Følger med fra vinduet

Blant dem som fant vegen til Vingnesvika søndag ettermiddag, var Nathalie og Marc Harthog Heijs, sammen med døtrene Fleur og Tess.

- Vi bor på Søre Ål og har utsikt mot Mjøsa. Så fort vi ser at de kjører opp skøytebanen, forter vi oss ut døra, forteller mor Nathalie, før hun forsvinner bortover stålisen sammen med resten av familien.

Planen er å gå 6 mil i løpet av dagen.