Gå til sidens hovedinnhold

Skal du sende pakker til jul, bør du følge disse tipsene

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi lever i et langstrakt land, og ofte er familie og venner flere mil unna. Da er det greit å vite at julegavene kan sendes i posten, så lenge man gjør det riktig.

Nå har posten kommet ut med fem tips til de av oss som vil sende en stor eller liten gave til en vi er glad i.

Noe innlysende..

De tre første rådene er noe de aller fleste er klar over fra før av.

Bruk Postens sporingsapp for å holde kontroll over hvor alle registrerte pakker er, i tillegg til å få et varsel om når pakken kommer til hentestedet. Med appen får du også bestilt hjemkjøring om du ønsker det.

Feilsending skjer faktisk med mer enn ti prosent av all post, så bruk riktig adresse når du sender pakker. Folk kan ha byttet adresse over tid, så dobbeltsjekk dette med vedkommende før sending.

I tillegg kan du selv gjøre andre en tjeneste ved å sjekke at Posten har registrert korrekt adresse på deg og din familie på Postens hjemmesider.

Sist, men ikke minst, pakkene bør påspanderes en god eske, spesielt i julen. Hvert år håndterer Posten flere hundre pakker som er falt ut av emballasjen. Det er ikke så moro å få julegaver som er avslørt ved ankomst.

..og noe ikke

Av de tingene som folk kanskje bommer mest på, er det kanskje fristen for juleposten som skjer mest hyppig. Juleposten bør sendes innen 16. desember hvis man skal være sikker på at den skal komme fram før julaften. Postpakker bruker lenger tid på å komme fram i julen enn noen annen tid på året.

I tillegg vil Posten veldig gjerne at folk henter pakkene sine raskt, ettersom postkontor sliter i juletider med en enorm korrespondanse over hele landet. Er du rask på labben, kan du også unngå en del tid for deg selv. Gjerne midt på dagen, siden det da ifølge posten er minst kø.

– Bruker du noen minutter ekstra på å følge disse rådene, gjør du jobben enklere for alle de som jobber for fullt for at pakkene, brevene og kortene dine skal komme fram, sier pressesjef John Eckhoff, i Posten Norge i en pressemelding.