«Tusen takk for all støtte og omtanke i ei vanskelig tid!» skriver foreldrene til den savnede i en innsamlingsaksjon de har startet på Sleis.

Opprettet spleis

22-åringen har vært savnet siden 19. mars og et stort antall frivillige har vært med i letingen som ble avsluttet uten funn. Politiet avsluttet leteaksjonen etter et stort søk i området rundt Balbergkampen på Lillehammer. Der har store styrker lett i en vid sirkel rundt bilen til den savnede, som ble funnet parkert ved Balberg. Det har også vært lett mye i øvre ålsbygda og sentrum av Lillehammer, blant annet.

Foreldrene til den savnede er takknemlig for innsatsen som er gjort, og de får fremdeles henvendelser fra mange som spør hva de kan gjøre for å hjelpe.

– Vi opplever en massiv støtte fra folk som ønsker å bidra. Flere har vist omsorg ved å komme med alt fra lapskaus til hjemmebakte boller og brød, og mange spør hva konkret de kan gjøre. Vi tenkte at en spleis til inntekt for Lillehammer Røde Kors er en fin måte å gi tilbake til de utrolig mange frivillige som deltok i letingen. Bare et par dager etter at spleisen ble opprettet, er det kommet inn 30.000 kroner, sier foreldrene til GD.

De skriver på Spleis at de vil støtte en av de fantastiske organisasjonene som var med i leteaksjonen etter Eivind, og at de selv har opplevd hvordan de er til stede for mennesker som trenger hjelp.

Resultatløst så langt

Politiet hadde mandag ikke noe nytt å melde i saken om den savnede 22-åringen.

Saken har engasjert kraftig og mange frivillige har brukt flerfoldige timer i dypsnøen rundt Balbergkampen på leting etter Eivind.

– Vi opplever en masse støtte fra alle hold. Fra skiskyttermiljøet, venner og familie. Dette berører mange og har skapt et stort engasjement, sa moren til GD i forrige uke.

– Det er overveldende. Samtidig er det tungt og vanskelig. Det er ingen spor annet enn at bilen står der den står, sa faren.

Nå håper hele familien og alle som kjenner Eivind at noen finner han.

– Det eneste vi kan gjøre er å vente. Det er tips som er den største muligheten vi har, avslutter moren og faren.

Dersom du har tips i denne saken. Ring politiet på 02800.