Første med korona-smitte i Lesja – det var bare et tidsspørsmål, sier ordføreren

FØRSTE SMITTETILFELLE: Tirsdag ettermiddag fikk Lesjas ordfører Mariann Skotte meldingen om den første innbyggeren som har testet positivt.

FØRSTE SMITTETILFELLE: Tirsdag ettermiddag fikk Lesjas ordfører Mariann Skotte meldingen om den første innbyggeren som har testet positivt. Foto:

Tirsdag ettermiddag fikk Lesjas ordfører Mariann Skotte beskjed om at den første av kommunens innbyggere har testet positivt.

DEL

LESJA: – Dette kom ikke som noen stor overraskelse. Det var bare et tidsspørsmål før også vår kommune ville få et smittetilfelle. Nå pågår smittesporingen. Vedkommende som har testet positivt sitter isolert, kunne ordfører Mariann Skotte opplyse tirsdag ettermiddag.

Les også: Korona-smittet isolert på hytte på Bjorli

Les også: – Vi tømte lager med smittevernutstyr – alt ble fraktet ut av Norge

Følg rådene fra helsemyndighetene

Fra før er det kjent at en korona-smittet hytteeier fra Rauma har sittet isolert på familiens hytte på Bjorli.

– Vedkommende følges opp av kommunelegen i Rauma. Dette er ikke Lesjas ansvar, påpeker ordfører Mariann Skotte som ikke har mer detaljert informasjon om hvordan vedkommende følges opp av legen på Åndalsnes.

Etter at det nye smittetilfellet i Lesja ble kjent tirsdag ettermiddag, understreker ordføreren hvor viktig det er at alle innbyggerne følger de rådene som helsemyndighetene gir. Samtidig er ordføreren glad for at regjeringen viderefører alle tiltakene for å stoppe det livsfarlige viruset.

Berømmer hytteeierne

– Hvordan reagerer dere på at hytteforbudet kommer til å gjelde også i påsken?

– Naturligvis setter vi stor pris på at de strenge bestemmelsene videreføres. Nå handler alt om folks liv og helse, og det er overraskende at det i det hele tatt blir diskusjoner rundt hytteforbudet.

– Jeg vil berømme hyttefolket i Lesja, og på Bjorli spesielt. Alle jeg har hatt kontakt med har forståelse, og tar ansvar. Jeg har ikke registrert noen negative henvendelser til kommunen, sier ordfører Mariann Skotte.

Artikkeltags