Torsdag og natt til fredag jobbet brannmannskapene igjen på spreng med å slukke flammene i ei li mellom Dombås og Dovre sentrum.

Skogbrannen, som startet mandag denne uka, hadde rundt klokka 19.30 blusset kraftig opp igjen.

Vaktleder ved 110-sentralen i Innlandet, Eirik Haugen, forteller at slukkingsarbeidet fortsetter fredag morgen.

– Det er en utfordring med at det hele tiden ligger og ulmer. De får ikke slukket bakken ordentlig, fordi de ikke kommer til med mannskap og kun med helikopter, sier Haugen.

Det ble rekvirert to skogbrannhelikopter for å få kontroll på brannen.

– De har fått grei kontroll på sidene av brannen, og relativ god kontroll på spredningen. På begge sidene av brannen har de fått dynket bakken ordentlig med vann. De har grei kontroll på sidene og toppen av brannen. Det er kun midt i brannområdet de prøver å få kontroll på det siste, sier vaktlederen.

Fredag formiddag opplyser, Åge Tøndevoldshagen, brannsjef i Dovre at de rigger seg til dagens arbeid rundt klokka 10.30.

– Det er fortsatt røyk, og småbranner i enkelte områder. Vi forbereder oss på at det kan bluss opp igjen. Nå har det begynt å blåse litt, så vi er forberedt på det, sier brannsjefen.

Fredag skal brannvesenet jobbe med å avgrense skogbrannen, og dynke bakken.

– Måler er at vi skal stoppe skogbrannen, og at det helst ikke skal spre seg videre. Strategien vi følger er lagt i samarbeid med lederstøtte på nasjonalt nivå, sier brannsjefen.

Han forteller videre at de har gode samarbeidspartnere, som de drøfter strategien sammen med.

– Vi har god faglig støtte rundt de beslutningene vi har tatt, sier Tøndevoldshagen.

Brannvesenet forsøkte å sende mannskaper til det nedre beltet av flammene torsdag, for å se om de kunne kontrollere brannen bedre. Det gikk ikke.

– Det raste stein oppi der. De kommer dansende helt uten forvarsel. Det er så bratt. Vi kan ikke sende folk dit. Dette må helikoptrene ta seg av, sa Tøndevoldshagen torsdag.

Ifølge Haugen er mye avhengig av været framover.

– Spredningsfaren er avhengig av vinden. Kommer det sterk kastevind kan det spre seg, men værprognosene sier at det skal holde. Det vil pågå slukkingsarbeid der igjen i dag fredag, og sannsynligvis helt til det kommer regn, sier han.

Fredag melder yr.no at det blir opphold hele dagen, og at temperaturen kan komme opp på 26 grader på det varmeste mellom 16.00 og 17.00. Det er ikke før lørdag kveld at det kan komme noen regnbyger, før meteorologene melder om byger store deler av søndag.

Mannskapet til et av skogbrannhelikoptrene har overnattet på Dombås, og vil starte arbeidet med slukkingen igjen klokka 11 fredag. Haugen opplyser at det fortsatt ikke er spredningsfare mot bebyggelsen i området.

– Bebyggelsen ligger slik at det ikke er noe tett skog inntil, så det har de grei kontroll på, sier han.