Torsdag ettermiddag meldte politiet at det var iverksatt en leteaksjon etter en mann i 70-årene ved Lundjordet på Fåvang . Siste kontakt med ham skal ha vært onsdag ettermiddag. Letemannskapet har nå opprettet en base på Tronsvang, samlingshuset i Fåvang.

Innsatsleder på stedet, Magnus Danielsen, forteller at det er et stort oppbud av frivillig mannskap både fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp som er ute og leter. I tillegg har de fått mannskap fra Sivilforsvaret som jobber med å søke i det definerte området.

– Det er krevende arbeid. Det er ulendt terreng, mye vegetasjon og vanskelig å komme til for søksmannskapene, forteller Danielsen.

Søker fra lufta

Det har tidligere vært søkt fra lufta, både med Sea King redningshelikopter og med drone fra politiet. Det vil de fortsette med i dag, da spesielt med bruk av drone.

– Vi har egne dronepiloter fra Røde Kors som vil drive søk fra lufta. Det viktigste nå er å få jobbet enda tettere og nøyere med å finsøke nærområdet rundt der han var sist sett, som er bopel til vedkommende. Det er vanskelig og ressurskrevende, men vi er positive og jobber mot at vi skal finne ham, sier Danielsen.

– Har dere funnet noen spor som gjør dere trygge på at dere er på rett sted?

– Ut fra opplysningene vi har, er vi rimelig sikre på at vi leter i riktig område. Ettersom tiden går og vi ikke får noen ytterligere opplysninger eller mer informasjon, så er det krevende. Det er et stort område.

Danielsen understreker at de har mye ressurser på stedet, og vil fortsette å tilføre ressurser så lenge de mener det er hensiktsmessig.

Det kommer stadig nye mannskaper til stedet. Det er kommet flere fra Sivilforsvaret, og det blir fortløpende vurdert om det skal settes inn mer ressurser, og eventuelt om de skal anmode Forsvaret om bistand.

– Det har gått en viss tid

Innsatsleder forteller at de jobber etter flere hypoteser. At mannen har vært ute til fots i en eller annen retning er mest sannsynlig.

– Om noe har tilstøtt ham er vi usikre på, men vi holder mange muligheter åpne, sier han.

Savnede er en eldre kar med familie. Politiet har ingen opplysninger om hvor han har gått og hvem han eventuelt kan ha gått sammen med.

Er det halvannet døgn siden siste faste holdepunkt for når han ble sett?

– Det er vanskelig å si når siste faste holdepunkt var ettersom han bor alene og har gjort det en periode, men det har gått en viss tid, sier Danielsen.

Mannen har grått hår, er 178 cm høy, og er trolig iført rød og blå jakke.

Om noen har observert savnede – ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800.