Fristilling som politisk dyd i Innlandet Ap

UTEN KONKLUSJON: Nestleder Rune Støstad og leder Anita Ihle Steen i Innlandet Ap vil ikke at partiet skal mene noe om valg av supplerende sykehus.

UTEN KONKLUSJON: Nestleder Rune Støstad og leder Anita Ihle Steen i Innlandet Ap vil ikke at partiet skal mene noe om valg av supplerende sykehus. Foto:

DEL

GD MENER 
Innlandet fylkesting har valgt skogstjerne som fylkeskommunens nye fylkesblomst. Valget skjedde etter at alle folkevalgte ble stilt fritt. Her var det ikke snakk om å binde representantene.

Fristillingen må ha gitt mersmak. Særlig for Innlandet Arbeiderparti. Sist lørdags møte i partiets representantskap velger samme type fristilling i spørsmålet om valg av et akuttsykehus og et elektivt sykehus, i tillegg til det planlagte hovedsykehuset.

Partileder Anita Ihle Steen har gitt beskjeden tidligere; om å fristille alle partiets ildsjeler til å jobbe for ønsket alternativ. Denne praktiseringen av fritt sykehusvalg, og ikke ha en samlet, felles mening, er plattformen Innlandet Arbeiderparti går til valg på framfor neste års stortingsvalg.

Ap-ledelsen erkjenner egen handlingslammelse i sykehusdebatten

Plattformen kan likevel komme til å sprike. Det er ikke Innlandet Ap som går til valg av stortingsrepresentanter. Det er det velgerne i Oppland og Hedmark som skal gjøre. Følgelig kan Ap-kandidater i de to valgkretsene komme til å få mange interne dueller partiet kan komme til å slite med.

Nestleder i Innlandet Ap, Rune Støstad, flagger klart sin ordførerstøtte til valg av Lillehammer som akuttsykehus. I Oppland er han, enn så lenge, en soleklar kandidat til andreplassen etter Rigmor Aasrud på førsteplass. Men partifeller på Vest-Oppland og i Sør-Østerdal kan komme til å måtte svelge en og to ganger; internt i Aps opplandsmiljø og i Ap-miljøene imellom fra de to tidligere fylkeslagene. Noen vil peke på Elverum framfor Lillehammer.

Innlandet Aps valg av «blomsterstrategien» er uttrykk for en minste motstands veg. Partiet gjør likevel klokt i å forberede seg på å måtte forsvare hvorfor en etablert kvinneklinikk og en infeksjonsavdeling skal rives i filler ved sykehuset i Lillehammer. Det er dette Støstad vil kjempe for å unngå.

Ap-ledelsen erkjenner egen handlingslammelse. Vil det tjene partiet i møtet med Innlandets velgere?

Innlandet Ap vil ikke velge ut de sykehusene som skal overleve: - Det blir en opprivende og umulig diskusjon

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags