I GD 14.april har stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen en lang tirade om bommer på våre Europaveger, riksveger og fylkesveger. All skyld for disse bommene er lagt på Ap og Sp.

Nå har Johnsen vært stortingsrepresentant en god del år. Partiet hans, Frp, har hatt både finansminister og samferdselsminister. Særlig den siste lovet motorveier, riksveier og tunneler over hele landet.

Bommer har vokst opp som paddehatter unner dette regimet. I tillegg har fylkeskommunene måttet stå som garantister for enorme lån i årtier framover. Det er lett å bygge noe da, når andre må garantere for lånene, særlig de som ellers er sultefora av den samme finansministeren, for likevel og måtte drive sine ellers lovpålagte oppgaver. Likevel greier denne samferdselsminister og finansminister fra Frp å bygge en halvferdig Europaveg i Gudbrandsdalen. Likevel med fulle bompenger som folk skal betale.

Så snakkes det altså om svik! Flere kommentarer til dette er unødvendig.

I samme artikkel vier Johnsen meg et helt avsnitt. Det er det lenge siden har blitt meg til del. Maken til rosende omtale vet jeg ikke samlet at jeg har fått. Men det er et stort problem,- jeg har blitt en liten pus. Snill og taus har jeg også blitt. Det første har jeg da vært bestandig?

Grunnen er at jeg har blitt piska! Katter som blir piska, blir i alle fall verken tause eller snille.Snarere tvert imot. I tillegg kan jeg forsikre stortingsrepresentant Johnsen om at ingen pisker meg til noe som helst. Det er det forresten ingen som har prøvd noen gang heller. Etter mer enn 40 år i Arbeiderpartiet har jeg litt erfaring med slikt. En når lengst fram med kunnskap, argumentasjon og forståelse. Jeg har også den oppfatningen at det «fører mange veier til Rom», så vi får se.

Svik, bløff og halvsannheter fører i hvert fall ikke fram, spesielt når en skal bygge en veg som er veldig synlig, og som ikke rekker fram i noen ende.

Erik S. Winther, Ringebu, fylkestingsrepr. (Ap)