Frps fristilling gir uklarhet i Stortinget

FENGSELSFUGL: Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier hun er ute av et fengsel. Som en fengselsfugl?

FENGSELSFUGL: Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier hun er ute av et fengsel. Som en fengselsfugl? Foto:

DEL

GD MENER
Nestleder Sylvi Listhaug er satt på som leder for Fremskrittspartiets programarbeid fram mot neste års stortingsvalg. Hun lover å gi fullt trøkk på å profilere et uavhengig Frp som opposisjonsparti. Også vis-à-vis Solbergregjeringen, som enn så lenge lover å styre på grunnlag av tidligere inngått enighet med nettopp Frp.

Det later til at Frp forbeholder seg retten til å se bort fra det meste av hva partiet tidligere har drevet med, i det som Frp mener var en grå og kjedelig regjering. Pose og sekk-strategien skal forsøksvis friste alle slags velgere. I visshet om det knapt er noen som husker hvilke forpliktelser Frp tidligere har tatt på seg.

Erna Solberg har for lengst erkjent at hun må hente flertall for sin politikk også fra rødgrønne opposisjonspartier. Eller sagt på annet vis; fra Ap og Jonas Gahr Støre.

Pose og sekk-strategien til Frp skal forsøksvis friste alle slags velgere

SV vil si nei til stort sett alle politiske initiativ fra Erna Solberg. Det samme gjelder for Sp, som heller vil være fristet av samarbeid med Frp, og der Ap kan gi flertall i konkrete saker.

Frp vil knapt ta på seg noe ansvar i Stortinget som «vingeklipper» partiet. Dermed kan det nok en gang bli Ap som blir utfordret til å ta styringsansvar. Det blir imidlertid ikke lett, ettersom Aps tapsanalyse har dreid seg om at Ap har inngått for mange kompremisser med Høyre-regjeringen. Ap vil vokte seg vel for å havne i voteringskamp med Sp. Distriktsalibiet til Ap er skjørt nok som det er.

Frp vil fri til tapte velgere i distriktet. Det samme gjør Høyre med sin nye distriktsminister. Som GD allerede har pekt på, her vil det være det politiske innholdet som avgjør velgernes valg. Med såpass lang tid fram til neste års valg, vil Frps velgerfrierier kunne skape mye hodebry for de øvrige partiene. Mest utsatt står likevel Frp. Partiet kan erfare økt støtte, men et svekket valg.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags