Gå til sidens hovedinnhold

FrPs klimahysteri

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fremskrittspartiet kaller de seg. Et misvisende navn. De står bredbeint med ryggen mot framtida. De klarer/vil ikke se som skjer på kloden vår.

Klimahysteri, sier Carl I. Hagen om FNs klimapanel. Eller som det står i en helsides annonse i GD. «Den nye klimareligionen med FNs klimapanel som Gud må bekjempes». Dette er en påstand jeg vil kalle «galskap satt i system», en benektelse av at menneskene og har et ansvar for det som skjer med klimaet.

Parisavtalen, som Norge har underskrevet (av en regjering som FrP har støttet), viser våre forpliktelser i Norge. Andre må gjøre hva de kan, i sine land.

1.- 12. november blir det et klimatoppmøte i Glasgow. Forskere fra hele Europa har satt opp 16 punkter, som de sier, skal redde menneskeheten. Utfordringene har løsninger. Det vi trenger er politikere som har vilje til å gjennomføre disse løsningene.

Dette er bare ett punkt i annonsen – Det viktigste. Hvordan vi takler klimautfordringene har innvirkning på de andre punktene, på godt eller vondt. Annonsen har for øvrig mange påstander, men ingen dokumentasjon.

Kjell Arne Madsen, Sel SV