Fylkesbiblioteket går digitalt: – Stengte bibliotek er et demokratisk problem

NYTT TILBUD: – Det kan for mange bli litt ekstra fritid hjemme i disse korona-tider. Jeg oppfordrer derfor alle til å sette seg inn i og å bruke de digitale bibliotektjenestene, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

NYTT TILBUD: – Det kan for mange bli litt ekstra fritid hjemme i disse korona-tider. Jeg oppfordrer derfor alle til å sette seg inn i og å bruke de digitale bibliotektjenestene, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen. Foto:

På grunn av koronakrisen har bibliotekene i Norge stengt dørene for fysiske besøk. Nå går Innlandet fylkesbibliotek på nett.

DEL

(Østlendingen) Innlandet fylkesbibliotek har opprettet en ny portal der vi samler både nasjonale og lokale digitale tjenester. Portalen vil oppdateres fortløpende, også med digital formidling fra bibliotekene våre, opplyser Innlandet fylkeskommune i en pressemelding torsdag.

– Det kan for mange bli litt ekstra fritid hjemme i disse korona-tider. Jeg oppfordrer derfor alle til å sette seg inn i og å bruke de digitale bibliotektjenestene, sier fylkesordfører Even Aleksander Hagen.

Hagen opplyser at kulturdepartementet bevilger ekstra midler til nettopp bibliotekene, og at det i framtida vil satses stort på e-bøker og digital formidling.

– Stengte bibliotek er et demokratisk problem. Å sikre befolkningen gratis tilgang til kunnskap og kultur, samt være arenaer for formidling og debatt i lokalsamfunnet er bibliotekenes viktigste samfunnsoppdrag. Jeg er derfor glad for at fylkesbiblioteket nå samler både nasjonale og lokale digitale tjenester for innbyggerne i Innlandet, sier han.

– Det kan for mange bli litt ekstra fritid hjemme i disse korona-tider. Jeg oppfordrer derfor alle til å sette seg inn i og å bruke de digitale bibliotektjenestene. Bibliotekene i Innlandet har mange dyktige og kreative medarbeidere, og jeg blir imponert av å se nye gode løsninger for leseglade innlendinger, legger fylkesordføreren til.

Tilbudet er rettet mot alle innbyggere og alle aldersgrupper, og vil bli fortløpende oppdatert.

– Her kommer det også digital formidling fra bibliotekene i Innlandet etter hvert. I første omgang har vi laget en samleside for digitale tjenester som bøker, film, musikk, forskningsartikler, Boklek, digital formidling med mer, sier IKT- og kommunikasjonsrådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek, Olav Birketveit.

Det er han som har utviklet nettsiden som nå er lansert.

– Siden er lett å bruke på alle digitale flater og er spesielt tilrettelagt for mobile enheter, sier han.

Artikkeltags