Fylket - utstillingsvindu for offentlig selvgodhet?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Jeg innrømmer at jeg ikke har spesialkunnskap om dette. Men det er noe med fylket, nå Innlandet fylkeskommune, som virker litt ute av proporsjon. Hvorfor har vi dette forvaltningsnivået, mellom stat og kommune, egentlig?

Innlandet fylkeskommune er vel en mer eller mindre påtvunget spleising i tråd med tidens mantra. Større enheter. Nedleggelse ville vært et for drastisk steg? Men oppgavene er jo redusert. Likevel ser vi at fylkene i forbindelse med spleisingen har brukt veldig store summer på lokaler og innredning. Gavebudsjettene har vært rause i forbindelse med den historiske hendelsen. Men hvilken reell status følger med slike oppdrag?

Det er nå 4000 ansatte, leser vi. Og 40 direktører med lønn på mellom i underkant av 800.000 og 1,7 mill. Flere har forhandlet seg til gode ordninger som følge av tvangsflyttingen. Det er litt som med Stortinget, de bevilger seg selv mer enn de unner andre. For denne type raushet ser enn aldri i forhold til grupper, offentlig sektor skulle ha som primær oppgave å betjene; pasienter, elever, folk som sliter.... Noen av disse har staten i sin arroganse puttet i fengsel, grunnet egen udyktighet.

Alt i alt er det grunn til å være kritisk, men også kravstor når det gjelder den nye fylkeskommunen. Hva driver de med?
Hva slags kompetanse besitter de? Kjerneoppgaven kan vel ikke være å skaffe arbeid til alle som går ut av offentlige høyskoler?

Men nå får vi se, hvilken pådriver rolle Innlandet fylkeskommune får. Det må kanskje pressen gjøre. Folkevalgte har kanskje for stor egeninteresse? Dette gjelder på alle områder de er satt til å gjøre en forskjell (?).

Et eksempel; hvordan vil de utvikle kollektiv transporten i tråd med moderne byutvikling? Med hensyn til å tilpasse materiell og drivstoff? Noe å tenke på, når man etterhvert har fått pakket ut av flyttekassene? I nye trygge omgivelser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags